Trump, despre atacul armat la sinagoga din Pittsburgh: Bilanţul va fi „mai devastator”

Data actualizării: Data publicării:
President Trump And German Chancellor Angela Merkel Hold Joint News Conference In East Room Of White House
Foto: Gulliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a denunţat sâmbătă „ura” din Statele Unite după atacul armat comis la o sinagogă din oraşul Pittsburgh, Pennsylvania, unde un individ înarmat a ucis mai multe persoane înainte de a se preda, relatează Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Este sincer un lucru teribil, teribil ce se întâmplă cu ura în ţara noastră şi în întreaga lume. Ceva trebuie făcut”, a spus preşedintele SUA.

Bilanţul va fi „mai devastator” decât era prevăzut iniţial, a declarat el pentru presă.

Mass-media locală şi CNN au informat că cel puţin zece persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite, între care şi trei ofiţeri de poliţie care au răspuns la atacul de la sinagoga "Copacul vieţii" din Pittsburgh, unde credincioşii se adunaseră pentru slujba de sâmbătă dimineaţa.

Preşedintele american a afirmat că doreşte înăsprirea legislaţiei privind pedeapsa cu moartea. „Când oamenii fac astfel de lucruri, ei ar trebui să fie condamnaţi la pedeapsa capitală”, a spus el.

Preşedintele Donald Trump a declarat că dacă ar fi existat un gardian înarmat în interiorul templului, rezultatul ar fi fost diferit.

„Acesta este un exemplu în care, dacă ar fi existat un gardian înarmat, ar fi putut să-l oprească imediat” pe atacator, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri