Trump explică de ce are nevoie de 5,7 miliarde de dolari pentru zidul cu Mexicul

Data publicării:
donald trump
Foto: Guliver/GettyImages

Zidul de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul este crucial pentru oprirea imigraţiei ilegale, a declarat Donald Trump. Preşedintele american s-a adresat naţiunii, din Biroul Oval şi a explicat de ce este nevoie de alocarea a 5,7 miliarde de dolari pentru zid.

Donald Trump, preşedintele SUA: Activitatea guvernului federal rămâne oprită dintr-un singur motiv: democraţii nu vor să dea bani pentru securitatea graniţelor. Profesioniştii din cadrul forţelor de ordine au cerut 5,7 miliarde de dolari pentru o barieră fizică. La cererea democraţilor, va fi o barieră din oţel, nu un zid din beton. Această barieră este crucială pentru siguranţa graniţelor. Este ceea ce profeşioniştii din domeniu vor şi au nevoie.

Chuck Schumer, lider democrat: Preşedintele Statelor Unite, după ce nu a reuşit să facă Mexicul să plătească zidul lui care nu e necesar şi după ce nu a convins Congresul şi poporul american să suporte cheltuielile, a oprit activitatea aparatului de stat. Democraţia americană nu funcţionează aşa. Nu guvernăm după crize de nervi. Niciun preşedinte nu ar trebui să dea cu pumnul în masă ca să obţină ce vrea, că altfel închide guvernul. Milioane de americani au de suferit, deoarece sunt tratate ca monedă de schimb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri