Trump îl acuză pe Macron că trimite „semnale amestecate” Iranului

Data actualizării: Data publicării:
trump macron getty
Foto: GettyImages

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că nimeni nu este autorizat să discute cu Iranul în numele Statelor Unite şi l-a acuzat pe omologul său francez Emmanuel Macron că trimite „semnale amestecate” Teheranului în legătură cu posibile discuţii, informează Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a criticat, joi seară, pe omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, afirmând că acesta transmite „semnale amestecate” Iranului, în contextul crizei referitoare la programul nuclear iranian.

„Iranul are probleme financiare grave. Vor cu disperare să negocieze cu Statele Unite, dar primesc semnale amestecate din partea celor care pretind că ne reprezintă, inclusiv din partea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron. Ştiu că Emmanuel vrea să facă bine, la fel ca toţi ceilalţi, dar nimeni nu vorbeşte pentru Statele Unite, doar Statele Unite însele”, a scris Trump într-o serie de postări pe Twitter, în timp ce tensiunile între Washington şi Teheran sunt exacerbate.

Nu a fost clar imediat la ce se referea Trump, dar potrivit unei informaţii la începutul acestei săptămâni, Macron l-a invitat pe preşedintele iranian Hassan Rouhani la summitul G7 din această lună pentru a se întâlni cu Trump. Un diplomat francez a negat informaţia miercuri, scrie Agerpres.

Donald Trump a intensificat presiunile diplomatice, economice şi militare asupra Iranului, dar vrea dialog cu Teheranul pe tema programului nuclear. Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a anunţat recent că a refuzat invitaţia de a se întâlni cu Donald Trump la Casa Albă, potrivit Mediafax.

Emmanuel Macron susţine în continuare Acordul Nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi discută frecvent cu preşedintele iranian, Hassan Rohani.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri