Trump îl acuză pe Obama de scurgerile de informații de la Casa Albă

Data publicării:
obama si trump dupa ce a castigat asta alegerile pete souza
Foto: Pete Souza

Fostul preşedinte Barack Obama ar fi în spatele scurgerilor de informaţii care provoacă bătăi de cap actualei administraţii republicane, a declarat actualul lider de la Casa Albă. Donald Trump şi administraţia sa sunt într-o situaţie inconfortabilă după o lună de mandat, cu numeroase ordine blocate de Justiţie şi critici din ce în ce mai dure, chiar din partea aliaţilor săi republicani din Congres. Mai mult, chiar şi fostul preşedinte republican George Walker Bush l-a criticat pe Trump, pentru maniera în care guvernează.

obama si trump dupa ce a castigat asta alegerile pete souza
Foto: Pete Souza

Președintele american a evitat totuşi să-şi atace direct predecesorul, mai popular decât el în sondaje, şi a dat vina pe colaboratorii lui Barack Obama. A vorbit tot la modul general, fără a da nume exacte. Donald Trump nu a avut vreo dovadă care să susțină aceste acuzații. 

„Ei bine, nu ştii niciodată ce se întâmplă în culise. Probabil că aveţi dreptate... nu se ştie niciodată. Eu cred că preşedintele Obama este în spatele dezvăluirilor, pentru că oamenii din jurul lui sunt implicaţi. Şi probabil că aceste dezvăluiri vor continua. Unele scurgeri de informaţii ar putea să provină chiar de la acel grup, ceea ce este extrem de grav pentru că înseamnă că sunt oribili din punct de vedere al securităţii naţionale”, a declarat preşedintele SUA.

La mai bine de o lună de la preluarea mandatului, Donald Trump are deja câteva eşecuri răsunătoare la activ, din cauza ordinelor executive suspendate de justiţia americană şi a războiului continuu cu presa.

Va încerca peste câteva ore să reducă din acest handicap de imagine prin discursul programat în faţa Camerelor reunite ale Congresului. Nu are deloc o misiune uşoară, dovadă şi criticile neaşteptate venite ieri din partea altui fost preşedinte, de data aceasta republican şi el.

Cred că presa este indispensabilă unei democraţii. Avem nevoie de o presă independentă pentru a trage la răspundere oameni ca mine. Puterea poate să creeze o dependenţă extremă şi poate să fie corozivă, de aceea este important ca jurnaliştii să-i tragă la răspundere pe acei oameni care abuzează puterea”, a spus fostul președinte al SUA, George W. Bush.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri