Trump, înfrânt din nou în lupta anti-Obamacare

Data publicării:
President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
FOTO: Guliver/Getty Images

O nouă înfrângere pentru Donald Trump în încercarea de a elimina Obamacare, legea asigurărilor de sănătate. Primul vot a picat în Senat noaptea trecută, după ce 9 republicani au refuzat să urmeze linia partidului.

În total, 57 de senatori au votat „împotrivă” şi 43 „pentru”, dar procedurile pentru eliminarea sau modificarea Obamacare vor continua întreaga săptămână.

Decizia de începere a discuţiilor din Senat a fost luată după luni de amânări, iar la prima şedinţă a participat şi John McCain venit special la Washington, deşi a fost supus recent unei intervenţii chirurgicale complicate.

În vigoare din 2010, Obamacare a fost contestată de republicani încă de la început, iar Donald Trump a făcut din înlocuirea sa o temă centrală a campaniei electorale.

Vreau să felicit poporul american. Vă vom oferi un sistem de sănătate grozav, vom scăpa de Obamacare, care ar fi trebuit terminat de mult. A fost un dezastru pentru americani. Acesta este începutul sfârşitului dezastrului numit Obamacare”, spunea Donald Trump, după ce Senatul decisese începerea discuțiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri