Trump, înregistrat când încerca să convingă un investigator să găsească „răspunsul corect” în ancheta privind fraude la alegeri în 2020

Data publicării:
donald trump cu telefoane pe masa
Donald Trump a vorbit o oră la telefon cu un oficial republican al statului Georgia pentru a-l convinge să-i „găsească” voturi suficiente ca să răstoarne victoria lui Joe Biden în acest stat, potrivit unei înregistrări audio date publicității de cotidianul „The Washington Post” Foto: Profimedia

O nouă înregistrare cu fostul președinte Donald Trump în timp ce încerca să convingă la telefon un investigator să găsească „răspunsul corect” în ancheta privind fraudarea alegerilor prezidențiale de anul trecut a fost făcută publică. Donald Trump îi promite investigatorului că va fi „lăudat” pentru faptele sale, potrivit CNN, care citează Wall Street Journal. 

Într-o convorbire telefonică de pe 23 decembrie 2020, Donald Trump l-a îndemnat pe investigator să găsească fraude la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

„Când răspunsul corect va fi făcut public, o să fii lăudată”, i-a spus Donald Trump lui Frances Watson, investigator în cadrul biroului secretarului de stat din Georgia, instituție care se ocupă de supervizarea procesului electoral.

„Am câștigat tot, în afară de Georgia. Dar am câștigat și Georgia, sunt sigur de asta. La diferență mare. Și oamenii știu asta. Ceva rău s-a întâmplat acolo”, i-a mai spus Donald Trump lui Frances Watson.

În acel moment, Watson investiga un audit al secretarului de stat din Georgia privind peste 15.000 de semnături din regiunea Cobb. Auditul nu a găsit nicio dovadă privind fraude cu voturi prin corespondență, iar Joe Biden a fost declarat câștigător al alegerilor în statul Georgia.

Frances Watson i-a răspuns președintelui că „vă asigur că echipa mea și Biroul de Investigații din Georgia suntem interesați doar de aflarea adevărului și a informațiilor bazate pe fapte”.

CNN a încercat să obțină o reacție de la biroul de presă al lui Trump, însă nu a primit niciun răspuns.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri