Trump, ironic în timp ce sunt uciși oameni nevinovați: Siria să lupte cu Turcia, au mult nisip cu care să se joace

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Meets With Members Of Congress In The White House Cabinet Room
FOTO: Getty Images

Siria poate lupta cu Turcia dacă vrea recuperarea teritoriilor pierdute, a declarat miercuri preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, criticat pentru că a facilitat intervenţia militară turcă în nord-estul Siriei, potrivit Mediafax.

„Dacă Siria vrea să lupte pentru a-şi recupera teritorile, acest lucru ţine de ei şi de Turcia. Au mult nisip cu care să se joace”, a declarat Donald Trump miercuri, citat de agenţia Associated Press.

Liderul de la Casa Albă a precizat că trupele americane au fost „în mare parte retrase” din zonele vizate de ofensiva militară turcă lansată în nord-estul Siriei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional pentru a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Donald Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria.

Citiți și: 
Trump a negat că a permis ofensiva Turciei în Siria, dar consideră PKK ameninţare mai mare decât SI

Turcia ar putea fi considerată responsabilă pentru abuzurile comise de grupurile armate ce îi sunt afiliate, iar execuţiile aplicate de rebelii pro-turci în zona de conflict pot constitui crime de război, potrivit ONU.

Imagini şocante cu civili executaţi pe marginea drumului de trupele pro-turce au apărut pe Twitter şi au fost difuzate de CNN.

În jur de 100.000 de oameni și-au părăsit căminele din nordul Siriei, potrivit estimărilor făcute de Națiunile Unite, în condițiile în care Turcia își continuă ofensiva peste granițe, în Siria, în zonele locuite de kurzi

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri