Trump l-a înjurat pe Netanyahu că l-a felicitat prea repede pe Biden după alegerile de anul trecut: „Fuck him”

Data publicării:
Președintele Donald Trump și premierul israelian Benjamin Netanyahu se privesc în ochi
Președintele Donald Trump și premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: Mark Wilson / Getty Images

Fostul președinte american Donald Trump a dezvăluit într-un interviu realizat în urmă cu câteva luni, dar publicat abia acum, că s-a simțit trădat de Benjamin Netanyahu, fostul premier al Israelului, pentru că l-a felicitat „foarte repede” pe Joe Biden pentru câștigarea alegerilor de anul trecut, scrie CNN. „Fuck him”, a spus Trump despre fostul său prieten Netanyahu. 

„A fost prea devreme. Ok? Hai să zicem așa: l-a felicitat foarte repede. Mai repede decât majoritatea liderilor lumii. N-am mai vorbit cu el de atunci. Fuck him”, i-a declarat Donald Trump jurnalistului Barak Ravid în luna aprilie, într-un interviu care a fost publicat vineri de Axios.

Trump a mai spus că s-a simțit foarte amărât, mai ales că el a fost cel care a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala statului Israel - dând astfel peste cap decenii de politică SUA și de consens internațional - și, totodată, a recunoscut suveranitatea ISraelului asupra Înălțimilor Golan, capturate de la Siria în timpul războiului din 1967.

„Nimeni n-a făcut pentru Netanyahu mai mult decât mine. Nimeni n-a făcut pentru Israel mai mult decât mine. Și primul care dă fuga să-l felicite pe Biden a fost Netanyahu. Nu numai că l-a felicitat, dar a făcut-o într-un video. Dacă te uiți la liderii altor țări - Brazilia, de exemplu - au așteptat luni. Putin. Mulți alți lideri. Mexic. Toți au simțit că alegerile au fost gata. Dar au așteptat. Nimeni n-a făcut pentru Bici mai mult decât mine. bani. Le-am dat o grămadă de bani și le-am trimis soldați. Am făcut totul”, a mai spus Trump.

Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe Joe Biden într-un video pe care l-a postat pe Twitter pe 8 noiembrie 2020, a doua zi după ce alegerile au fost declarate în favoarea lui. Netanyahu a spus în postare că el și Joe Biden au o relație personală „caldă și de lungă durată”, de aproape 40 de ani, și că îl consideră „un mare prieten al Israelului” și așteaptă să colaboreze cu el.

Într-un tweet separat, Netanyahu i-a mulțumit lui Trump „pentru prietenia pe care ai arătat-o statului Israel și mie personal, pentru recunoașterea Ierusalimului și a Înlțimilor Golan, pentru că ai ținut piept Iranului, pentru acordurile de pace istorice și pentru aducerea alianței SUA - Israel la un nivel nemaiîntâlnit”.

Deși l-a felicitat pe rețelele sociale, Netanyahu l-a sunat pe Biden abia după la două săptămâni după alegeri, ceea ce i-a atras unele critici.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri