Sari la conținut

Trump, părăsit de consilierul pentru securitate, un fost director CIA

Fostul director CIA James Woolsey a părăsit echipa de tranziţie a preşedintelui american ales Donald Trump, a anunţat un purtător de cuvânt al republicanului, într-un comunicat, relatează ABC News.

Donald Trump And Mike Pence Continue USA Thank You Tour 2016 In Des Moines

Foto: Guliver/GettyImages

„Începând de acum, ambasadorul Woolsey nu mai este consilier senior al preşedintelui-ales Trump sau al (echipei de – n.r.) tranziţie. El le doreşte preşedintelui-ales şi administraţiei sale mult succes în timpul mandatului”, a anunţat purtătorul de cuvânt Jonathan Franks într-un e-mail.

Într-un interviu acordat după anunţarea deciziei, Woolsey a declarat că simte că experienţa sa nu mai este adecvată pentru nevoile echipei de tranziţie, scrie Politico.

„Cred că experienţa mea în apărare, securitate naţională şi informaţii nu mai este, probabil, relevantă pentru deciziile care trebuie luate în următoarele săptămâni”, a spus el.

El a dat asigurări că scepticismul exprimat public de Trump în privinţa serviciilor de informaţii, în dosarul atacurilor informatice ruse, nu a jucat un rol în decizia sa.

Woolsey, care a servit ca directo CIA în timpul administraţiei lui Bill Clinton, i s-a alăturat preşedintelui-ales Donald Trump în septembrie.

Consilierii lui Trump nu au comentat deocamdată informaţia.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă