Trump plătește 25 de milioane de dolari pentru a scăpa de procesul legat de "universitatea" sa

Data publicării:
Donald Trump Campaigns In Key States During Weekend Ahead Of General Presidential Election
FOTO: Gulliver/GettyImages

Președintele ales al SUA, Donald Trump, va plăti 25 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces pentru fraudă legat de fosta sa "Universitate Trump", marcând astfel o schimbare completă de atitudine în condițiile în care promisese să refuze orice compromis în acest dosar, transmite AFP, preluată de Agerpres.

TRUMP OFICIAL GETTY
FOTO: Gulliver/GettyImages

 

"Acordul privind un compromis de 25 de milioane de dolari parafează o schimbare spectaculoasă a lui Donald Trump și o victorie pentru cele peste 6.000 de victime ale universității sale frauduloase", a spus vineri procurorul New Yorkului, Eric Schneiderman. În 2010, el a declanșat proceduri de punere sub acuzare, în paralel cu acțiunile colective întreprinse în California.

Pe lângă despăgubirile plătite foștilor săi "studenți", Donald Trump va trebui să achite o amendă de un milion de dolari pentru încălcarea legislației din domeniul educației.

Viitorul președinte american pune astfel capăt unui scandal judiciar care risca să îi afecteze tranziția spre Casa Albă. Un proces fusese fixat la 28 noiembrie în California pentru această afacere datând din perioada în care era doar un om de afaceri în imobiliare și un star al emisiunilor de telerealitate.

"Chiar dacă nu avem nicio îndoială asupra faptului că Universitatea Trump ar fi avut câștig de cauză în proces, rezolvarea acestor litigii permite președintelui ales să se dedice în totalitate problemelor importante ale marii noastre națiuni", a justificat Trump Organization într-un comunicat.

Universitatea Trump a fost înființată în 2004, cu promisiunea de a dezvălui secretele pentru a face avere în domeniul imobiliar, în schimbul anumitor sume de bani.

Șase ani mai târziu, această structură cu scop lucrativ care doar elibera diplome și-a închis porțile pe fondul unor polemici: mai mulți studenți s-au considerat înșelați, afirmând că au putut participa numai la seminarii contra cost și de proastă calitate și, în consecință, au sesizat justiția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri