Trump: Prinţul Mohammed ar putea fi implicat în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

Data publicării:
Donald Trump Has Lunch With Saudi Deputy Crown Prince And Defense Minister
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat pentru prima oară că prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite ar fi putut să fie implicat în operaţiunea de asasinare a jurnalistului Jamal Khashoggi, notând că „prinţul conduce lucrurile acolo” la Riad, scrie The Guardian.

Donald Trump Has Lunch With Saudi Deputy Crown Prince And Defense Minister
Donald Trump și prințul Mohammed bin Salman la Casa Albă. Foto: Guliver/GettyImages

Comentariile marchează o schimbare în atitudinea preşedintelui faţă de uciderea lui Khashoggi pe 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul. În ziua în care Departamentul de Stat a anunţat că va sancţiona oficialii saudiţi implicaţi în moartea jurnalistului, preşedintele nu l-a acuzat pe regele Salman, însă nu a exclus posibilitatea ca fiul său să fie implicat.

Întrebat despre o posibilă implicare a prinţului, Trump a declarat: „Prinţul conduce lucrurile acolo în acest moment. Aşa că dacă ar fi să fie cineva implicat, ar fi el”.

Trump a declarat pentru Wall Street Journal că l-a chestionat pe Mohammed privind asasinarea lui Khashoggi, punând întrebări încontinuu „şi în feluri diferite”.

„Prima mea întrebare pentru el a fost „Ştii ceva despre planurile iniţiale?”, a declarat Trump, adăugând că prinţul a negat că ar şti ceva.

„I-am spus „Când a început?” iar el a spus că a început la niveluri de jos”, a precizat Trump.

Întrebat fiind dacă îl crede, Trump a afirmat: „Vreau să îi cred. Chiar vreau să îi cred”.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat american, a declarat că sunt luate în considerare şi alte măsuri, printre care şi sancţiunile: „Aceste penalizări nu vor fi ultimul cuvânt al SUA în această privinţă. Este clar că SUA nu tolerează astfel de acţiuni de a-l reduce la tăcere pe Khashoggi, un jurnalist, prin violenţă. Nici preşedintele nici eu nu suntem mulţumiţi de această situaţie”.

Mike Pence, vicepreşedintele american, a declarat că uciderea jurnalistului „nu va rămâne fără un răspuns american”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri