Donald Trump promite că va construi un „dom impenetrabil” deasupra Americii

Data publicării:
Donald Trump
Trump a susținut că alte țări amenință cu atacuri nucleare pentru că și-au pierdut respectul pentru autoritatea Statelor Unite. Captură video: Twitter / @RonFilipkowski

Fostul președinte american Donald Trump a spus că va construi un „dom impenetrabil” deasupra Statelor Unite dacă va fi reales ajunge din nou la Casa Albă, amenințând în același timp despre pericolul „catastrofal” al izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial, scrie Insider.

„Dacă te uiți acum, cuvântul 'nuclear' este menționat tot timpul. Acesta este un cuvânt pe care nu ai voie să îl folosești. Nu a fost folosit niciodată în timpul administrației Trump”, a spus vineri miliardarul american într-un videoclip postat online.

Trump a susținut că amenințările nucleare sunt făcute de alte țări pentru că și-au pierdut respectul pentru autoritatea Statelor Unite, făcând astfel o aparentă referire la președintele rus Vladimir putin și aliații săi care amenință că vor folosi armele nucleare.

„Al Treilea Război Mondial ar fi o catastrofă ca nicio alta. Asta ar face Primul Război Mondial și al Doilea Război Mondial să arate ca niște bătălii foarte mici”, a spus Trump.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pentru a adresa potențiala amenințare, Trump a spus că va construit un scut de apărare antiaeriană de ultimă generație, „la fel cum Israelul este acum protejat de Domul de Fier” - sistemul de interceptare a rachetelor pe care îl folosește armata israeliană.

„America trebuie să aibă un dom impenetrabil pentru apărarea poporului nostru”, a spus Trump.

Trump este deocamdată singurul republican care și-a anunțat planurile de a candida pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Comentariul lui Trump despre izbucnirea unui posibil război mondial a venit la o zi după ce a postat un mesaj pe Truth Social, platforma socială creată de o companie fondată de Trump, în care pretindea că ar putea să negocieze încheierea războiului din Ucraina în doar 24 de ore.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri