Sari la conținut

Trump scrie din nou, pe Twitter, despre un atac asupra Siriei

Președintele american invocă, pentru a doua zi consecutiv, posibilitatea unui atac asupra Siriei.

Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ

FOTO: Gulliver/Getty Images

„Nu am spus niciodată când va avea loc un atac asupra Siriei. Ar putea fi foarte curând sau nu prea curând. În orice caz, Statele Unite, în timpul Administrației mele, au făcut o treabă grozavă, scăpând regiunea de ISIS”, a scris joi Trump, pe Twitter, adăugând că lumea ar trebui să-i mulțumească Americii pentru asta.

„Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată în direcția Siriei. Pregătește-te, Rusia, pentru că vor veni, noi și inteligente. Nu ar trebui să fii partenerul unui animal care își ucide cu gaz propriul popor și căruia îi face plăcere asta”, a avertizat Trump, miercuri, referindu-se la președintele sirian, Bashar al-Assad.

SUA, Marea Britanie şi Franţa continuă pregătirile pentru acţiuni militare având ca scop sancţionarea regimului lui Assad, despre care cele trei puteri spun că este responsabil pentru cel mai recent atac chimic asupra suburbiei Douma din Siria, care s-a soldat cu peste 45 de morţi.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere „acces nelimitat” în Douma.

OMS precizează că, potrivit informațiilor de pe teren, 500 de persoane prezintă simptome specifice expunerii la substanțe toxice, inclusiv dificultăți de respirație, iritații ale membranelor mucoase și disfuncții ale sistemului nervos central.

„De asemenea, și două facilități medicale au fost afectate de aceste atacuri”, transmite OMS, potrivit BBC.