Trump şi-a concediat managerul de campanie, un personaj controversat, cu o relaţie dificilă cu presa şi colegii

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-500116120-1

Foto: Gulliver / Getty Images

Lewandowski “nu va mai lucra cu echipa de campanie”, care îi este, însă, recunoscătoare “pentru munca grea şi dedicarea” de care a dat dovadă, a declarat o purtătoare de cuvânt a lui Trump.

Potrivit New York Times, echipa de campanie încearcă să se plieze nevoilor pentru campania generală, înainte de alegerile pentru Casa Albă.

Pe de altă parte, unul dintre directorii de campanie ai lui Trump, Michael Caputo, a scris pe Twitter, după anunţarea veştii: “Ding, dong, vrăjitoarea a murit”.

Aceasta este cea mai nouă etapă dintr-un război între echipa iniţială de campanie a lui Trump, printre care secretarul său de presă Hope Hicks, şi fostul manager de campanie Corey Lewandowski, şi un grup de specialişti recrutaţi mai târziu, în speranţa de a atrage susţinerea aripii conservatoare republicane.

Plecarea lui Lewandowski vine în condiţiile în care omul de afaceri din New York se confruntă cu rezistenţă puternică din partea elitelor republicane, din cauza retoricii agresive şi a politicii dure vizând imigraţia.

Trump a fost criticat pentru reacţia la atacul armat de la clubul gay Pulse, din Orlando, în care au fost ucise 49 de persoane. După incident, Trump şi-a reiterat propunerea ca SUA să interzică accesul tuturor musulmanilor pe teritoriul său. Atacatorul de la Orlando era născut în SUA.

Republicanii au început să ia distanţă faţă de Trump şi după atacurile personale lansate de acesta la adresa unui judecători federal hispanic, care se ocupă de două procese împotriva sa.

Lewandowski a avut o decizie dificilă cu presa. În urmă cu câteva luni, el a fost pus sub acuzare pentru că ar fi agresat o jurnalistă după un eveniment de campanie. Trump l-a apărat pe tot parcursul scandalului, care s-a încheiat prin renunţarea la toate acuzaţiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri