Trump și Pence, informați despre lansarea rachetei nord-coreene; vicepreședintele SUA, în avion spre Seul

Data publicării:
Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
Foto: Guliver/Gettyimages

Președintele american, Donald Trump, și echipa sa militară sunt la curent cu lansarea rachetei nord-coreene, a precizat secretarul Apărării, Jim Mattis, într-o declarație citată de Reuters.

Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
FOTO: Getty Images

Trump nu are vreun comentariu în această privință, a spus Mattis.

Totodată, vicepreședintele SUA, Mike Pence, aflat în prezent în drum spre Seul, a fost informat despre lansarea rachetei de către Coreea de Nord, le-au transmis consilieri ai Casei Albe reporterilor care călătoresc împreună cu Pence.

Acesta a fost în contact cu președintele Donald Trump și a primit informațiile despre Coreea de Nord la o oră după ce avionul său a plecat sâmbătă din Anchorage, Alaska, au adăugat consilierii citați de Reuters.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, este așteptat duminică în Coreea de Sud, ca parte a unui turneu de zece zile în Asia, în ceea ce consilierii săi au spus că este un semn al angajamentului Statelor Unite față de aliații săi în fața creșterii tensiunii legate de programele de înarmare ale Phenianului.

Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă duminică din apropierea Sinpo, pe coasta sa estică, dar se crede că a eșuat, a precizat armata sud-coreeană, citată de Reuters.

Tentativa de lansare a rachetei vine la o zi după ce Nordul a organizat o paradă militară la Phenian pentru a marca ziua de naștere a fondatorului statului și unde au fost prezentate ceea ce păreau a fi noi rachete balistice.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri