Trump ar putea merge la Ierusalim pentru deschiderea ambasadei

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că ar putea merge la Ierusalim cu prilejul deschiderii ambasadei Statelor Unite, pe care a decis să o transfere de la Tel Aviv, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
Foto: Guliver/Getty Images


„Ambasada la Ierusalim a fost promisă de preşedinţi timp de mai mulţi ani. Ei au făcut toţi promisiuni de campanie şi nu au avut niciodată curajul să le pună în aplicare. Eu am făcut asta, deci aş putea merge acolo”, a declarat Trump în conferinţa de presă comună cu cancelarul german, Angela Merkel, aflată în vizită la Washington.

Ambasada „se pregăteşte” să îşi deschidă porţile şi „va fi frumoasă”, a mai afirmat Donald Trump.

Acest controversat transfer este prevăzut la 14 mai, pentru a coincide cu sărbătorirea a 70 de ani de la crearea statului Israel.

Donald Trump a anunţat în decembrie decizia sa de „a recunoaşte oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului”, încălcând linia predecesorilor săi şi trecând peste avertismentele venite din toate părţile.

Și în România chestiunea mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, adusă în discuție de liderul PSD, Liviu Dragnea, a încins spiritele politice, ducând la un conflict declarat între președintele Iohannis și puterea PSD-ALDE. Singura țară UE unde s-a mai pus această problemă este Cehia, unde controversatul președinte Milos Zeman a anunțat transferul ambasadei, însă nu și Guvernul.

Citiți și:  Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri