Trump spune că bărbatul de 75 de ani rănit de polițiști ar putea face parte dintr-o înscenare

Data actualizării: Data publicării:
incident-barbat-75-ani-buffalo-new-york-proteste-sua

Preşedintele american Donald Trump sugerează că manifestantul de 75 de ani, rănit după ce a fost îmbrâncit de poliţişti din statul New York, în timpul unei manifestaţii împotriva rasismului, ar putea face parte dintr-o înscenare.

Înregistrarea cu bărbatul care este trântit la pământ de doi polițiști, în orașul Buffalo, a suscitat un val de indignare în SUA. Martin Gugino a fost împins cu brutalitate de doi poliţişti şi ciocnindu-se violent de sol, în timp ce era singur în faţa a zeci de oameni ai legii.

Un prim comunicat oficial afirma că manifestantul, care sângera abundent şi părea să-şi fi pierdut cunoştinţa „s-a clătinat şi a căzut”. În faţa indignării opiniei publice, cei doi poliţişti implicaţi au fost suspendaţi în cele din urmă şi o anchetă a fost deschisă.

„Manifestantul din Buffalo împins de poliţie ar putea fi un provocator Antifa”, a scris pe Twitter preşedintele american, potrivit Agerpres, referindu-se la o mişcare pe care o acuză că ar fi instigat la violenţe în SUA după moartea afro-americanului George Floyd.

Preşedintele SUA se referă apoi, într-un mod destul de confuz, la un reportaj de pe canalul One America News Network (OANN) potrivit căruia manifestantul septuagenar ar fi încercat să intercepteze comunicaţiile poliţiei.

„Oare aceasta nu ar putea fi o înscenare?”, se întreabă Trump în finalul mesajului.

Mic canal de televiziune lansat în 2013 de un milionar din sectorul tehnologic, OANN, care adoptă o poziţie foarte conservatoare şi lansează cu regularitate teorii ale conspiraţiei, a reuşit să-şi atragă favorurile lui Donald Trump, care îl citează cu regularitate ca exemplu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri