Trump va abroga o lege care limitează discursul politic al bisericilor scutite de taxe

Data publicării:
Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Gulliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că va abroga o lege care limitează discursul politic al bisericilor scutite de taxe, ceea ce ar putea fi victorie importantă pentru drepturile religioase şi un gest făcut pentru baza sa politică, relatează Washington Post citat de News.ro.

Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Gulliver/Getty Images

Trump a spus că administraţia sa va „distruge complet” Amendamentul Johnson, care le interzice bisericilor şi altor organizaţii să se implice în activitatea politică, riscând să îşi piardă scutirea de taxe.

Anularea amendamentului va necesita aprobarea Congresului.

Trump a discutat despre influenţa religiei în viaţa sa, referindu-se la Biblia familiei, pe care a depus jurământul ca preşedinte. Liderul de la Casa Albă a spus că mama sa îi citea din Biblie în copilărie. „America este o naţiune de credincioşi”, a afirmat el. „Calitatea vieţii noastre nu este definită de succesul nostru material, ci de succesul nostru spiritual”, a precizat Trump.

“Vă spun acest lucru care cineva care a avut succes material”, a insistat el, înainte de a remarca faptul că mulţi oameni sunt „foarte nefericiţi”.

„Le voi permite reprezentanţilor religioşi să vorbească liber şi fără teamă de răzbunare”, a spus el, insistând că „libertatea religioasă este un drept sacru, însă este sub o ameninţare gravă”.

În campania sa prezidenţială, Trump a promis să anuleze legea, adoptată în 1954 şi denumită după Lyndon Johnson, în perioada respectivă senator de Texas, care a propus schimbarea Codului Fiscal.

În cursul întâlnirii cu liderii religioşi, preşedintele şi-a mai apăra politica privind imigraţia, a minimalizat îngrijorarea în legătură cu discuţiile telefonice dure cu liderii străini şi la ironizat pe Arnold Schwarzenegger pentru ratingul slab înregistrat de emisiunea pe care o moderează, „Celebrity Apprentice”, la care l-a înlocuit pe Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri