Sari la conținut
News Alert

Trump va fi examinat medical, dar nu va fi evaluat psihiatric

Vizita medicală a lui Donald Trump, prevăzută la sfârşitul săptămânii, nu va cuprinde vreun examen psihiatric, a anunţat marţi Casa Albă, în contextul în care unii dintre criticii preşedintelui se întreabă în mod deschis cu privire la sănătatea mentală a acestuia, relatează AFP, citat de News.ro.

„Nu”, a răspuns pur şi simplu în acest sens Hogan Gidley, un purtător de cuvânt al Executivului american la bordul Air Force One, fără să facă alte precizări.

„Este ager ca fulgerul”, a dat el asigurări.

Preşedintele american, în vârstă de 71 de ani, urmează să fie examinat vineri, la Spitalul Militar Walter Reed, la periferia Washingtonului, iar rezultatele acestei vizite vor fi făcute publice, a dat asigurări Casa Albă.

În timpul campaniei, Trump a publicat o scrisoare de patru paragrafe de la medicul său, în care starea de sănătate a magistratului în domeniul imobiliar era prezentată în termeni entuziaşti.

„Dacă este ales, pot să spun fără echivoc că Donald Trump va fi individul cu cea mai bună sănătate ales vreodată preşedinte”, nu a ezitat el să scrie.

Vizibil deranjat de întrebări cu privire la capacităţile sale mentale ridicate într-o carte polemică despre preşedinţie, Trump s-a lăudat în weekend, pe Twitter, cu facultăţile sale mentale, catalogându-se un „geniu foarte stabil”.