Sari la conținut

Twitter, folosit pentru a provoca un atac de epilepsie unui jurnalist

Internetul nu a fost niciodată un loc pașnic. Dovadă stă acțiunea unui utilizator Twitter care, nemulțumit de articolele semnate de un jurnalist în New York Times, Newsweek și Vanity Fair, i-a provocat acestuia un atac de epilepsie printr-o postare pe rețeaua de socializare.

Kurt_Eichenwald-3

Kurt Einchewald, editor la New York Times, Newsweek și Vanity Fair a povestit, pe Twitter, că rețeaua de socializare a fost folosită pentru a-i provoca un atac de epilepsie. Jurnalistul povestește, într-o serie de tweet-uri, că este a doua oară când cineva încearcă un asemenea atac, însă de această dată agresorul și-a atins scopul.

Pentru protecție, vă anunț că voi lua o scurtă pauză de la activitatea pe Twitter. O să petrec acest timp cu avocații și organele abilitate pentru a pedepsi pe unul dintre voi. Aseară, pentru a doua oară, un individ care știa că am epilepsie, mi-a trimis mesajul „meriți să faci o criză” însoțit de o imagine cu efect stroboscopic. A funcționat. Nu o să se mai întâmple. Soția mea este înspăimântată, eu sunt dezgustat”, a scris Einchewald pe Twitter.

criza epilepsie

Foto: Mediaite

Agresorul, care folosea numele de utilizator @jew_goldstein și pseudonimul Ari Goldstein, și-a dezactivat contul de Twitter însă va fi citat atât într-un proces penal cât și într-unul civil, spune victima.

Epilepsia reprezintă un grup de tulburări neurologice de lungă durată, caracterizate prin una sau mai multe crize epileptice. Aceste crize sunt episoade care variază de la perioade scurte și aproape nedetectabile, la perioade lungi de convulsii puternice. Pentru unele persoane crizele epileptice pot fi declanșate de o succesiune de imagini luminoase ce alternează rapid, cum este și cazul jurnalistului Kurt Einchewald.