Ucis de 46 de gloanțe. Ce a stabilit autopsia tânărului de culoare împușcat de polițiști, într-un oraş din nordul SUA

Data publicării:
Jayland Walker
Principalele concluzii ale autopsiei lui Jayland Walker au fost dezvăluite vineri. Foto: Profimedia

Jayland Walker, un afro-american în vârstă de 25 de ani, ucis de poliţie la sfârşitul lui iunie după ce a fugit de la locul comiterii unei infracţiuni rutiere într-un oraş din nordul SUA, a fost lovit de 46 de gloanţe, potrivit rezultatelor unei autopsii publicate vineri.

Moartea tânărului şi publicarea unui video cu intervenţia poliţiei au provocat mai multe zile de manifestaţii la Akron, oraş cu 190.000 de locuitori din nordul Ohio.

Principalele concluzii ale autopsiei lui Jayland Walker au fost dezvăluite vineri de biroul de medicină legală al comitatului Summit, unde se află Akron, şi prezentate de cotidianul local Akron Beacon Journal.

Trupul lui Jayland Walker prezintă 46 de plăgi provocate de arme de foc, între care şi leziuni mai superficiale, şi 15 plăgi de ieşire ale gloanţelor, potrivit Lisei Kohler, din cadrul biroului de medicină legală, citată de Agerpres.

Douăzeci şi şase de gloanţe au fost găsite în cadavru.

"Nu am putut stabili care glonţ l-a ucis. Avea mai multe răni foarte grave", a adăugat ea.

Analiza toxicologică nu a descoperit urme de droguri sau de alcool.

Potrivit poliţiei, agenţii său au încercat să-l aresteze pe Jayland Walker pe 27 iunie pentru o infracţiune rutieră, dar acesta a tras cu arma prin geamul autovehiculului, înainte de a fugi pe jos.

Un pistol şi un încărcător au fost găsite în maşina sa, potrivit poliţiei.

În timpul urmăririi, opt poliţişti au deschis focul asupra bărbatului de 25 de ani. Ei au fost suspendaţi pe timpul anchetei.

Acest incident reaminteşte de moartea altor afro-americani în timpul unor interacţiuni cu poliţia, drame care au declanşat o mare mişcare împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei în vara lui 2020.

Principalul incident de acest gen, moartea lui George Floyd, ucis de un agent de poliţie la Minneapolis în mai 2020, a declanşat o mişcare care a dus la manifestaţii în întreaga ţară.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri