Un agent al Secret Service a murit după vizita lui Trump în Scoția

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Holds Campaign Rally In Iowa
Foto arhivă: Guliver/GettyImages

Un agent al Secret Service care a suferit un atac vascular cerebral în timpul vizitei preşedintelui Donald Trump la terenul de golf de la Turnberry a murit, relatează Agerpres.

Donald Trump Holds Campaign Rally In Iowa
Foto arhivă: Guliver/GettyImages

Agentul, un bărbat cu 19 ani de experienţă în serviciu, se afla în Scoţia în contingentul de pază a preşedintelui când s-a îmbolnăvit, duminică.

El a beneficiat de „îngrijiri medicale de urgenţă” din partea medicilor din Scoţia, dar a murit marţi dimineaţă, înconjurat de membri ai familiei sale.

Serviciul Secret al SUA a confirmat decesul „cu mare tristeţe şi regret” într-un comunicat şi l-a descris pe bărbat drept „un profesionist dedicat de cel mai înalt ordin”.

„Serviciul Secret mulţumeşte personalului medical din Scoţia, pe lângă membrii unităţii medicale a Casei Albe şi poliţiei scoţiene, care a oferit o îngrijire excepţională şi sprijin pentru un membru al familiei noastre”, a mai menţionat instituţia.

Numele bărbatului nu a fost făcut pubic, pentru a da familiei timpul necesar pentru a-i anunţa pe ceilalţi.

Preşedintele Trump a plecat duminică de la Turnberry, decolând de pe aeroportul Prestwick spre Helsinki, Finlanda, unde a avut luni convorbiri cu preşedintele rus Vladimir Putin. 

Citiți și: VIDEO Trump spune că s-a exprimat greşit la conferinţa cu Putin: "Am spus <ar fi> în loc de <nu ar fi>"

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri