Un apropiat al lui Donald Trump, arestat în cadrul anchetei conduse de Robert Mueller

Data actualizării: Data publicării:
Google CEO Sundar Pichai Testifies Before House Judiciary Committee
Foto: Guliver/Getty Images

Roger Stone, un vechi apropiat şi fost consilier în campanie al preşedintelui american Donald Trump, a fost arestat vineri în Florida, în baza a şapte capete de acuzare, a anunţat biroul procurorului special Robert Mueller, relatează The Associated Press, citat de News.ro. 

Google CEO Sundar Pichai Testifies Before House Judiciary Committee
Foto: Guliver/Getty Images

Stone este vizat de un capăt de acuzare cu privire la influenţarea unor martori, un capăt de acuzare privind obstrucţionarea unei proceduri oficiale şi cinci capete de acuzare cu privire la declaraţii false, potrivit biroului.

El urmează să se prezinte vineri în faţa unei instanţe la Fort Lauderdale. Roger Stone este vizat de luni de zile, însă a insistat că este nevinovat.

Acuzațiile sunt legate de o scurgere de informații ale hackerilor ruși, în legătură cu e-mailurile trimise de mai mulți membri ai Partidului Democrat. Informațiile din aceste e-mailuri au fost publicate de WikiLeaks, în timpul campaniei electorale din 2016.

Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, John Podesta, l-a acuzat pe Roger Stone că știa despre aceste scurgeri de informații.

Potrivit anchetatorilor, Stone a comunicat cu fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, înainte de publicarea e-mailurilor.

Activitatea lui Roger Stone în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din SUA era de mai mult timp în atenția procurorului special Rober Mueller, care investighează legăturile dintre Donald Trump și Rusia, care ar fi putut influența rezultatul alegerilor.

În 2016, agențiile de informații americane au ajuns la concluzia că Rusia a răsturnat rezultatul alegerilor în favoarea lui Trump, prin publicarea și răspândirea mai multor știri false, dar și prin atacuri cibernetice.

Donald Trump a catalogat ancheta lui Mueller drept „o vânătoare de vrăjitoare” și a cerut în repetate rânduri închiderea investigației.

Procurorul special Robert Mueller anchetează cu privire la un amestec rus în alegerile americane din 2016.

Cine este Roger Stone?

Roger Stone este un vechi prieten al lui Donald Trump și a lucrat la campaniile electorale ale Republicanilor încă din anii '70. În vârstă de 64 de ani, Stone și-a început cariera lucrând la campania lui Richard Nixon, având chiar un tatuaj cu chipul fostului președinte pe omoplat.

Roger Stone a publicat o carte, intitulată „The Making of the President 2016”, după ce l-a ajutat pe Donald Trump să ajungă președintele Statelor Unite ale Americii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri