Un avion Antonov pentru Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
BEDMINSTER TOWNSHIP, NJ - NOVEMBER 19: President-elect Donald Trump listens to questions from the press as he gets into his car after a day of meetings at Trump International Golf Club, November 19, 2016 in Bedminster Township, New Jersey. Trump and his transition team are in the process of filling cabinet and other high level positions for the new administration. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Producătorul ucrainean al celui mai mare avion din lume s-a oferit să construiască noul Air Force One, pe care îl va folosi Donald Trump. Totul după ce magnatul a anunţat că a cerut anularea contractului cu Boeing, pentru că preţul aeronavei prezidenţiale, de 4 miliarde de dolari, este prea mare.

Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
FOTO: Getty Images

În aceste condiţii, compania Antonov a postat pe Twitter un mesaj în care spune că poate ar fi mai bine ca Donald Trump să ia în considerare o aeronavă produsă în Ucraina, pe post de Air Force One. Compania Antonov, una dintre cele mari producătoare de aeronave pe vremea sovieticilor, a reuşit să fabrice doar 20 de avioane de când Ucraina şi-a câştigat independenţa în 1991.

Este faimoasă pentru construirea celui mai mare avion din lume Antonov-225 Mriya, de tip cargo. Acesta are anvergura aripilor de 88 de metri, 84 de metri lungime şi 18 înălţime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri