Video SUA: Un bărbat a furat un avion și a amenințat că îl va prăbuși peste un supermarket. Criza de securitate s-a încheiat după câteva ore

Data actualizării: Data publicării:
avion de mici dimensiuni care zboara
Un bărbat amenință că va prăbuși un avion peste un supermarket din Mississippi Foto: captură video

Un bărbat a furat sâmbătă un avion de mici dimensiuni și amenință că va prăbuși aparatul peste un supermarket Walmart din orașul  Tupelo, statul Mississippi. A fost o situație de alertă care s-a încheiat cu bine, dar după câteva ore de suspans. Pilotul este acum în custodia poliției.

ACTUALIZARE 23:00. Poliția a anunțat numele suspectului arestat: Cory Wayne Patterson. El a fost pus sub acuzare pentru furt calificat și amenințări teroriste, relatează BBC.

Bărbatul lucra la aeroportul local din Tupelo, dar nu deținea o licență de pilot. Totuși, se pare că avea oarecare cunoștințe de pilotare a unui avion.

Observatorii au monitorizat avionul în timp ce acesta a urmat un traseu haotic deasupra orașului și în zona sa mai largă.

John Quaka, șeful poliției locale, a declarat că în primă fază negociatorii reușiseră să îl convingă pe bărbat să aterizeze în siguranță pe aeroport. Era o manevră în care suspectul nu avea experiență și acesta a dat înapoi.

La scurt timp după aceea, o transmisiune în direct realizată de un reporter al postului local de televiziune WTVA a arătat aeronava staționând pe un câmp.

A existat oarecare confuzie în momentele dinaintea aterizării aeronavei. Contactul radar a fost pierdut și au existat temeri că vehiculul a rămas fără combustibil.

Bărbatul a fost luat arestat la scurt timp după aterizare. Pe lângă acuzațiile de furt calificat și amenințări teroriste, el va fi investigat și de FBI.

Deocamdată nu au fost făcute publice detalii despre conversația negociatorilor cu suspectul sau despre posibilele motive ale acestuia.

ACTUALIZARE 19:25 Bărbatul care a furat un avion și amenința că îl prăbușește într-un supermarket a fost prins de poliție. El a aterizat cu aparatul de zbor pe un câmp, iar forțele de ordine i-au pus cătușele.

„Mă bucur că situația a fost rezolvată și că nimeni nu a fost rănit”, a declarat guvernatorul statulu, Tate Reeves. „Mulțumesc în primul rând forțelor de ordine locale, de stat și federale care au gestionat această situație cu extrem de mult profesionalism”, a adăugat el.

Incidentul bizar a ținut în alertă maximă mai multe ore un mic oraș din statul american Mississippi.

Pilotul de ocazie era un angajat la aeroportul unde era parcat avionul. L-a furat înainte să se lumineze de ziuă și a survolat orașul Tupelo mai multe ore. Prin stație a amenințat că va intra intenționat într-un supermarket din oraș.

Forțele de ordine au reușit să vorbească direct cu el și până la urmă l-au convins să meargă spre o zonă puțin populată.

Un ziar local din Tupelo a scris că bărbatul ar fi postat un mesaj de adio pe Facebook înainte să fure avionul.

ACTUALIZARE 18:55 Avionul care a zburat ore întregi deasupra orașului Tupelo, Mississppi, și a zonelor învecinate este „la pământ”, potrivit unei surse guvernamentale citate de CNN.

O altă sursă a declarat pentru CNN că pilotul se află în custodia autorităților.

Potrivit ABC News, se pare că avionul s-a prăbușit în sau în apropierea lacului Curtis, la aproximativ 8 km nord de Gravestown, Mississippi. Peste 300.000 de persoane îl urmăreau pe flightradar24 când a dispărut.

Poliția nu a confirmat încă dacă avionul s-a prăbușit.

ACTUALIZARE 18:15 Avionul survolează acum o zonă de pădure, Holly Springs. Poliția din Tupelo nu mai comunică cu pilotul, a precizat pentru CNN o sursă guvernamentală familiarizată cu situația.

Departamentul de poliție din Tupelo a precizat pe Facebook că a primit informații în jurul orei 5 dimineața că avionul survola orașul. Pilotul a sunat la o linie de urgență și a amenințat că se va prăbuși intenționat peste magazinul Walmart de pe West Main.

Potrivit autorităților aeroportuare, avionul ar avea combustibil pentru un zbor de patru ore și deja zboară de trei. Pe traseul său de zbor a fost un magazin, dar și o fabrică de mașini a unei companii japoneze.

Bărbatul care îl pilotează ar avea 29 de ani și ar fi angajat al aeroportului de unde a furat avionul. Proprietarul aeronavei ar fi un doctor din orașul Tupelo deasupra căruia zboară acest avion. 

Nu se știe deocamdată de ce angajatul aeroportului a ales să recurgă la acest gest, dar potrivit „The Washington Post”, poliția a reușit să vorbească direct cu pilotul, în timp ce autoritățile au început să evacueze supermarketul și o benzinărie din apropiere.

„Cetățenii sunt rugați să evite acea zonă până când se va da undă verde. Cu mobilitatea unui avion de acest tip, zona de pericol este mult mai mare chiar și decât Tupelo”, a avertizat poliția. Poliția a declarat că avionul este un King Air, un avion cu două elice care are de obicei spațiu pentru șapte până la 12 pasageri și are o lungime de 10-12 metri.

Videoclipurile realizate de utilizatorii de rețele de socializare din zonă au arătat un avion care zbura la joasă înălțime în jurul unui cartier. „Nu sunt sigur ce se întâmplă, dar acest avion zboară în cercuri de 45 de minute în jurul orașului Tupelo”, a scris un utilizator.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves, a declarat că forțele de ordine ale statului și responsabilii din sistemul serviciilor de urgență urmăresc, de asemenea, îndeaproape situația. Un purtător de cuvânt al Administrației Federale a Aviației a declarat într-un e-mail că oficialii sunt conștienți de situație și că se coordonează cu forțele de ordine.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri