Un bărbat din Ohio care făcea curățenie în apartamentul bunicii decedate a fost împușcat de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
banda de politie, scena crima
Polițiștii germani au căutat 16 ani un criminal în serie care în realitate nu a existat. Foto: Guliver/GettyImages

Un bărbat din Ohio a fost împușcat de polițiști în timp ce făceau curat în apartamentul bunicii sale care murise, scrie The Guardian, care citează un punct de vedere al familiei.  

Joe Frasure, în vârstă de 28 de ani, a fost împușcat luni și a murit a doua zi. Este unul dintre ultimele incidente discutabile în care este implicată poliția din SUA.

Tragedia s-a produs în Wyoming, Ohio, un oraș cu aproximativ 9.000 de locuitori, la nord de Cincinnati.

Cazul a fost preluat de procurori. Legiștii au stabilit că tânărul a murit în urma împușcăturii.

Polițiștii au susținut că au bănuit că în casă era un hoț. Într-un comunicat de presă, poliția a transmis că ofițerii au răspuns la un apel la 911 de la un vecin cu privire la un posibil jaf, în care ar fi fost implicate două- trei persoane, a scris NBC News. Când au ajuns la fața locului, ei i-ar fi găsit pe Frasure și pe tatăl său în spatele clădirii. Polițiștii au spus că tânărul ar fi fugit de ofițeri și ar fi încercat să plece cu o dubă. Polițiștii au tras focuri de armă în dubă atunci când șoferul „aproape a lovit un ofițer”, au mai susținut polițiștii.

Frasure a fost împușcat în cap. A fost transportat la spitalul din Cincinnati, unde a murit.

Familia a contestat varianta poliției și a cerut să fie făcute publice imagini de la momentul incidentului.

„Nu-mi pasă ce spun ei: acel [vehicul] nu se îndrepta spre ei”, a declarat tatăl lui Frasure. Miercuri, familia lui Frasure a organizat un mic protest în fața departamentului de poliție din Wyoming, cerând dreptate și difuzarea imaginilor. 

„Vreau să știu de ce mi-au ucis fratele”, a spus fratele victimei: „Fratele meu a fost un tată, un frate, un fiu, un prieten iubitor. Cer dreptate în numele lui".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri