Un bărbat de culoare, ucis de poliţie la Washington. Protest în fața secției de poliție

Data publicării:
Protest antirasism la Washington DC.
Protest antirasism la Washington DC. Foto: Alex Wong/Getty Images

Un tânăr de culoare a fost ucis de poliţie, miercuri, la Washington, incident care a declanșat un protest în oraș. Polițiștii au spus că victima flutura o armă. Statele Unite sunt cuprinse de o amplă mişcare împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei, Black Lives Matter, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia se afla în partea de sud-est a oraşului la scurt timp după ora 16.00 (23.00 ora României), după ce fusese sesizată privind prezenţa unor „bărbaţi înarmaţi la bordul unui vehicul”.

„Când s-au apropiat de vehicul, unii dintre suspecţi au fugit pe jos şi un poliţist a tras cu arma lui”, omorând unul dintre ei, a declarat şeful poliţiei din capitala SUA, Peter Newsham, în cursul unei conferinţe de presă.

„În timpul urmăririi, unul dintre suspecți a fluturat o armă. Un polițist a tras asupra lui, nimerindu-l”, se arată într-oun comunicat al Poliției Metropolitane. 

Victima este „un tânăr afro-american”, a declarat pentru mass-media Trayon White, un politician local, cerând să fie difuzate imaginile captate de camerele poliţiştilor.

Tânărul avea 18 ani și se numea Deon Kay. Poliția afirmă că a găsit arma pe care o avea asupra lui.

pistol
Pistolul găsit de poliție asupra tânărului împușcat. Foto: mpdc.dc.gov

„Nu vor scăpa de asta, nu lăsaţi mass-media să acopere acest caz”, a cerut filiala locală a mişcării Black Lives Matter, care a declanșat un protest în fața secției de poliție. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri