Un Boeing 737 MAX 8, nevoit să facă o aterizare de urgență

Data publicării:
boeing southwest

Un Boeing 737 MAX 8 care aparţine companiei americane Southwest Airlines a fost nevoit să aterizeze de urgenţă, după ce unul dintre motoare s-a supraîncins. 

Aparatul decolase de pe aeroportul din Orlando, Florida, cu destinaţia California. A fost nevoit, însă, să se întoarcă din cauza problemelor apărute.  Aterizarea de urgenţă s-a desfăşurat fără incidente.

La bordul aeronavei nu se aflau decât piloții. Avionul urma să fie garat în California din cauza interdicţiei de zbor impuse după accidentele din Etiopia şi Indonezia.  Testele au arătat că piloţii acestor avioane au avut la dispoziţie doar 40 de secunde pentru dezactivarea sistemului automat şi evitarea prăbuşirii, ceea ce nu au reuşit să facă. Modelele Boeing 737 MAX 8 şi 9 au fost consemnate la sol în toata lumea în urma accidentului din Etiopia.

Citiți și: 

Boeing va prezenta un soft actualizat pentru avioanele 737 MAX care va fi oferit gratuit companiilor aeriene

Decizia luată de Ethiopian Airlines, în pofida prăbuşirii unuia dintre avioanele sale. Anunțul, făcut chiar de CEO-ul companiei

Informații noi despre prăbușirea avionului Boeing 737 MAX din Etiopia. Ce s-a întâmplat la decolare

Avion prăbușit în Etiopia | Controlorii au auzit vocea cuprinsă de panică a pilotului. Mesajul disperat al comandantului

Ministrul Transporturilor: Aeronavele Boeing 737 MAX din contractul TAROM nu au fost construite

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri