Un criminal și violator în serie a fost executat sub ochii singurei victime care i-a supraviețuit

Data actualizării: Data publicării:
bobby joe long

Un criminal și violator în serie care a terorizat statul Florida în anii '80, ucigând 10 femei, a fost executat joi. Bobby Joe Long, în vârstă de 65 de ani, a fost capturat după crimele în serie comise în decursul a opt luni, în 1984, după ce și-a eliberat singura victimă care a supraviețuit, Lisa Noland, pe care a violat-o în repetate rânduri pe parcursul a 26 de ore, relatează NBC News.

Băbatul a fost executat prin injecție letală, la Închisoarea de Stat din Florida, iar decesul său a fost pronunțat joi, la ora locală 18:55. Lisa Noland, singura victimă care i-a supraviețuit, a privit cum bărbatului îi era administrată injecția letală.

Bobby Joe Long a cerut o ultimă masă cu vită la cuptor, bacon și cartofi prăjiți înainte de a fi executat și nu a vrut să spună câteva ultime cuvinte, au povestit martorii.

Execuția sa fusese amânată întrucât avocații lui Long au argumentat că injecția letală ar fi o metodă „nemiloasă și neobișnuită”, deoarece bărbatul suferea de epilepsie și ar fi putut suferi o criză convulsivă. Însă Curtea Supremă a respins cererea avocaților și a decis să dea undă verde execuției.

Lisa Noland avea doar 17 ani când a fost răpită de Long din fața unei biserici. Ea a fost violată și abuzată ore în șir, până când bărbatul a decis să o elibereze. Informațiile furnizate de ea poliției au fost cruciale pentru prinderea și condamnarea lui Long.

„Când mi-a pus pistolul la tâmplă, deja nu mai era ceva nou pentru mine”, a povestit ulterior Noland. Ea a declarat că a reușit să supraviețuiască apelând la emoțiile lui Long, spunându-i că pare un bărbat amabil, că ar vrea să fie iubita lui și că nu va povesti nimănui despre cele întâmplate. Ulterior, bărbatul a decis să o elibereze.

Bobby Joe Long și-a recunoscut crimele, 10 femei pe care le-a violat, apoi le-a ucis, și a primit 28 de sentințe la închisoare pe viață și una cu condamnare la moarte, pentru uciderea lui Michelle Simms, în vârstă de 22 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri