Un grup de muncitori dintr-o uzină auto a câştigat 421 de milioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
dolari gramezi foto california lottery fb

20 de muncitori dintr-o uzină din statul american Tennessee, specializată în producţia de piese de schimb pentru automobile, au câştigat marele premiu al loteriei Powerball, în valoare de 421 de milioane de dolari, au anunţat miercuri organizatorii acestui joc de noroc, citaţi de News.ro.

dolari gramezi foto california lottery fb

Câştigătorii premiului, angajaţi ai uzinei North American Stamping Group din Portland, Tennessee, au cumpărat împreună biletul ce a fost desemnat învingător la extragerea de sâmbătă.

În ultimele două luni nicio persoană nu a reuşit să ghicească combinaţia câştigătoare, iar câştigul aferent marelui premiu a fost reportat de la o extragere la alta, au precizat reprezentanţii Tennessee Lottery.

”Câştigătorii sunt prieteni.... joacă împreună la loterie de mai mulţi ani şi au conceput o varietate de planuri în ceea ce priveşte folosirea sumei câştigate, inclusiv ajutorarea membrilor comunităţii”, au spus reprezentanţii organizatorilor loteriei.

Jackpotul a crescut brusc săptămâna trecută de la 403 milioane de dolari la 421 milioane de dolari pentru extragerea de sâmbătă, în urma unei creşteri spectaculoase a numărului de cumpărători de bilete.

Premiul va fi plătit pe parcursul a 30 de ani, însă câştigătorii dispun şi de opţiunea unei plăţi unice, reprezentând o parte din câştig, care nu va depăşi însă suma de 254,7 milioane de dolari.

Powerball, unul dintre jocurile de noroc create de Multi-State Lottery Association, o organizaţie non-profit administrată de Asociaţia loteriilor federale americane, este disponibil în 44 dintre statele americane, districtul Columbia, Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane.

Premiul atribuit sâmbătă se înscrie în topul 10 al celor mai valoroase câştiguri din istoria loteriei Poweball. Recordul absolut al loteriei Powerball, în valoare de 1,6 miliarde de dolari, a fost stabilit în ianuarie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri