Un obiect misterios a eșuat pe o plajă din SUA. Ce poate să fie?

Data publicării:
obiect misterios
Foto: Facebook LMMM

Un obiect - a cărui identificare nu s-a reușit până acum - a fost descoperit pe o plajă din Seabrook Island, în Carolina de Sud, SUA. Localnicii nu contenesc să se întrebe ce poate să fie și fac diverse supoziții: e o simplă geamandură sau o bucată dintr-o navetă spațială? Teoriile și ipotezele au împânzit rețelele sociale.

obiect misterios
Foto: Facebook LMMN

E un obiect misterios, în formă de capsulă spațială, care a apărut pe plajă aruncat de mare. „După părerea voastră, ce este?” La Seabrook Island, localitate din zona de coastă a Carolinei de Sud, toată lumea își pune întrebarea asta. Iar odată cu rețelele sociale, deja întrebarea devine planetară.

The Lowcountry Marine Mammal Network (LMMN), o organizație locală de protecție a mamiferelor marine, a lansat dezbaterea pe rețelele sociale publicând pe pagina sa de Facebook fotografia acestui obiect ciudat, descoperit săptămâna trecută. E un obiect sferic, mai înalt decât statura unui om obișnuit și oarecum moale.

„Nu e metalic. Sunt pur și simplu straturi de spumă”, a declarat Rust, cercetătoare în biologie marină și directoarea LMMN, pentru ziarul local „The Post and Courrier”.  „Aș zice că n-a stat mult în apă. Dacă era așa, ar fi fost acoperit de scoici, lipitori și alte viețuitoare marine”, spune cercetătoarea.

De la extraterești la fosă septică

Autoritățile locale au ridicat rapid misteriosul obiect, poate în încercarea de a-l identifica. În așteptarea rezultatului, localnicii fac speculații. „L-am văzut când mă plimbam azi-dimineață. M-am gândit că e o geamandură, dar la fel de bine poate să fie un rest dintr-o navă extraterestră”, spune Jennifer Passantino. Și nu e singura care sugerează că obiectul ar putea veni de pe altă planetă. Mai ales cei pasionați de saga Star Wars. 

Alți internauți sunt convinși că obiectul este o bucată din naveta spațială Challenger, lansată de NASA la 26 ianuarie 1986. S-a dezintegrat la 73 de secunde după decolare, toți cei șapte astronauți de la bord pierzându-și viața. 

Mai realiști, unii utilizatori ai rețelelor sociale spun că poate că este vorba de o bucată dintr-o fosă septică sau de un „Donut Fender”, un fel de tub plutitor vertical, umplut cu spumă poliuretanică, ce le permite bărcilor să acosteze fără a le fi avariată coca.

Donut fender2
Donut Fender

Sau poate că misterul obiectului va rămâne intact.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri