Un pasager fără experiență a reușit să aducă în siguranță pe pistă un avion, după ce pilotul nu a mai putut face asta

Data actualizării: Data publicării:
aeroport florida
Un pasager fără experiență de zbor a reușit să piloteze un avion privat și să-l aducă în siguranță pe pistă. FOTO: Facebook Palm Beach International Airport

Un pasager fără experiență de zbor a reușit să piloteze un avion privat și să-l aducă în siguranță pe pistă, după ce pilotul a devenit incoerent. Incidentul s-a petrecut în Florida, marți după-amiază, scrie CNN.

Pasagerul a putut fi auzit spunând operatorilor de trafic aerian că nu știe să piloteze avionul, potrivit unei înregistrări audio de pe liveATC.netm obținut de CNN.

"Situația aici este gravă. Pilotul meu a devenit incoerent și nu am idee cum să pilotez avionul", a spus pasagerul.

Apoi, un controlor de trafic aerian i-a oferit mai multe instrucțiuni cu privire la aterizarea avionului. Aeronava a aterizat în cele din urmă pe Aeroportul Internațional Palm Beach din Florida.

"Încercați să țineți aripile la nivel și să vedeți dacă puteți începe să coborâți. Coborâți foarte lent. Încercați să urmăriți linia de coastă fie spre nord, fie spre sud. Încercăm să vă localizăm", a fost mesajul dinspre turnul de control.

Într-o altă înregistrare se aude cum un alt controlor de trafic aerian le transmite piloților altor avioane ce s-a întâmplat.

"Tocmai ați văzut că un pasager aterizează avionul", îi spune operatorul turnului unui pilot al companiei American Airlines care aștepta să decoleze spre Charlotte, Carolina de Nord.

"Ai spus că pasagerii au aterizat avionul? O, Doamne. Grozavă treabă", a strigat pilotul American Airlines.

Două persoane se aflau la bordul avionului Cessna 208 cu un singur motor când pilotul a avut "probabil o problemă medicală", a declarat Administrația Federală a Aviației într-un comunicat. Nu sunt informații privind starea pilotului.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri