Un politician american a stârnit revolta cu un clip filmat într-o cameră de gazare de la Auschwitz

Data actualizării: Data publicării:
clay higgins

Oficialii de la Auschwitz au criticat un congressman american care a filmat un clip într-una dintre camerele de gazare ale fostului lagăr nazist, relatează BBC News.

Administratorii muzeului memorial au scris pe Twitter că o cameră de gazare "nu este o scenă sau un platou de filmare", ci un loc de reculegere tăcută.

Congressmanul republican Clay Higgins a filmat un clip în care afirmă că ororile comise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sunt motivul pentru care armata SUA ar trebui să fie invincibilă. La un moment dat, acesta este filmat intrând într-o cameră de gazare, unde explică modul în care erau uciși aici oamenii.

"Lumea este un loc mai mic acum decât era în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. SUA este mai vulnerabilă acum în fața unei astfel de terori. Este greu să mergi prin aceste camere de gazare fără să te cuprindă un sentiment de responsabilitate față de țara ta, pentru a te asigura că SUA este protejată de răul din lume", spune Higgins în înregistrarea video.

Clipul a stârnit controverse și pe rețelele de socializare, unde utilizatorii i-au reproșat republicanului că a fost lipsit de respect la adresa celor care și-au pierdut viața la Auschwitz și că a încercat să se folosească de această tragedie pentru scopul său personal.

Aproximativ 1,1 milioane de oameni, în mare parte evrei, au murit în lagărul nazist de la Auschwitz.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri