Un polițist care a refuzat să împuște o persoană de culoare a primit 175.000 de dolari

Data actualizării: Data publicării:
politist sua refuzat sa impuste persoana de culoare
Stephen Mader, în centru. Foto: Facebook

Stephen Mader, un fost ofițer de poliție din Virgina de Vest, și-a dat în judecată angajatorul după ce a fost concediat pentru că nu a împușcat o persoană de culoare, fiind primul polițist care a intervenit într-un posibil caz de suicid, în 2016.

politist sua refuzat sa impuste persoana de culoare
Stephen Mader, în centru. Foto: Facebook

Fostul polițist a dat în judecată departamentul din care făcea parte pentru că, spune el, a refuzat să împuște un suspect și a câștigat procesul. El trebuie acum să primească suma de 175.000 de dolari drept compensație.

Stephen Mader a fost primul polițist care a intervenit în cazul unui apel de urgență, în 2016, ce semnala o persoană periculoasă, având în mână o armă. Un bărbat de 23 de ani, de culoare, ar fi încercat să se sinucidă.

Agentul a considerat că bărbatul nu este un pericol pentru el, chiar dacă era înarmat, ba chiar a început să-l convingă să renunțe la acest gest.

„Nu era nervos, nu era gresiv, nu părea că dorea să folosească arma împotriva cuiva. Nu a îndreptat-o spre mine și nu l-am perceput ca fiind un pericol la adresa mea”, a spus el pentru The Guardian.

În ciuda încercărilor sale, la scurt timp au ajuns la fața locului doi polițiști cu experiență și l-au împușcat mortal pe bărbatul de 23 de ani.

Stephen Mader, veteran în Irak și Afganistan, a primit apoi după numai zece zile o scrisoare în care era înștiințat că nu și-a făcut bine îndatoririle.

În timpul procesului, avocații departamentului de poliție au susținut că de fapt polițistul mai era anchetat în alte două incidente.

În cele din urmă, reprezentanții orașului au luat decizia să ajungă la o înțelegere și să plătească suma de 175.000 de dolari drept compensație.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri