Un român a făcut 1,8 milioane de dolari vânzând bunuri inexistente în numele unor americani

Data publicării:
Cinci hackeri au câștigat 288.500 de dolari de la Apple, după ce timp de trei luni au căutat vulnerabilități în sistemele companiei.
Cinci hackeri au câștigat 288.500 de dolari de la Apple, după ce timp de trei luni au căutat vulnerabilități în sistemele companiei. Foto: Guliver/Gettyimages

Mai mulți români acuzați de infracțiuni cibernetice și-au recunoscut faptele în fața unei instanțe americane și își așteaptă acum pedeapsa. Făceau parte dintr-o rețea internațională ce înșela clienți din Statele Unite cu anunțuri false postate online. 

Totul era organizat în cele mai mici detalii, explică documentele depuse la instanță. Infractorii cibernetici furau identitatea unor cetățeni americani, apoi, în numele lor, vindeau bunuri inexistente.

Banii obținuți ilegal erau convertiți în monede virtuale, trimiși în conturi din străinătate și convertiți la loc în cash.

Un inclupat român a gestionat, numai el singur, transferuri de 1,8 milioane de dolari.

Din rețea fac parte, în total, 20 de persoane. 15 au pledat deja „vinovat”, doi vor fi judecați la toamnă, iar trei sunt dați în urmărire.

Printre cei menționați de documentele justiției americane că au pledat vinovat se numără Bogdan-Ștefan Popescu, 30 de ani, Liviu-Sorin Nedelcu, 34 de ani, Vlad-Călin Nistor, 33 de ani, Beniamin-Filip Ologeanu, 30 de ani, Adrian Mitan.

„Aceștia sunt artiști ai escrocheriilor care se ascund în spatele tehnologiei ce le permite să jefuiască victime nevinovate din SUA”, a declarat un oficial din poliția statului Kentucky.

Șase dintre cei puși sub acuzare au fost arestați în România și extrădați.

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri