Un student a murit de frig în campusul Universității din Iowa. Tânărul hotărâse să rămână în camera de cămin

Data publicării:
student

Gerald Belz, un student la Universitatea din Iowa, a murit de frig în campusul facultății. Tânărul a fost găsit lângă o clădire din campus și transportat de urgență la spital, dar a murit câteva ore mai târziu, scrie New York Times.

Anchetatorii cred că Belz a murit de frig, după ce vortexul polar a adus temperaturi de până la -54 de grade Celsius în unele zone din vestul mijlociu din SUA.

Gerald Belz avea 18 ani. După ce cursurile de la universitate au fost suspendate din cauza frigului extrem, tânărul a decis să rămână în camera sa de cămin, deși părinții săi locuiau la doar jumătate de oră distanță de campus.

„Am crezut că e cea mai bună decizie pentru el. Nu voiam să rămână blocat cu mașina pe șosea din cauza viscolului. Așa că el a fost cel care a decis să rămână în campus”, spune tatăl studentului.

Miercuri dimineața, Gerald a fost găsit inconștient lângă o clădire din campus, în apropiere de căminul în care locuia. El a murit mai târziu la spital. Nu este clar cum de tânărul nu a reușit să se adăpostească de gerul extrem, însă medicii avertizează că la temperaturi precum cele înregistrate în statul Iowa degerăturile pot apărea în decurs de doar câteva minute, iar hipotermia se poate instala la fel de ușor.

Gerald este unul dintre cei 21 de oameni care au murit în SUA din cauza frigului adus de vortexul polar. Zeci de persoane au ajuns la spital, suferind de hipotermie sau degerături, mii de zboruri au fost anulate, iar cursurile la școli, grădinițe și facultăți au fost suspendate până când va trece valul de ger.

Patru bărbați au fost găsiți înghețați în apropierea locuinței lor din Illinois, Wisconsin și Michigan, șase persoane au murit în accidente rutiere în Iowa, iar o femeie a fost găsită moartă în apartamentul său din Milwaukee, după ce termostatul s-a stricat, iar femeia a înghețat de frig.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri