Una dintre consilierele apropiate ale lui Donald Trump a fost diagnosticată cu COVID. Președintele și prima-doamnă intră în carantină

Data actualizării: Data publicării:
hope hicks zambeste larg
Hope Hicks Foto: Guliver/Getty Images

Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale președintelui Donald Trump, a fost testată pozitiv la coronavirus, informează ABC News. Ea a făcut parte din grupul de consilieri care a călătorit marți cu președintele, la bordul Air Force One, la dezbaterea electorală pe care a avut-o cu Joe Biden la Cleveland, în Ohio. Vineri dimineață, președintele Trump a anunțat că rezultatul său și al soției sale, Melania, au ieșit pozitive.

Actualizare 8:00. Președintele SUA Donald Trump, 74 de ani, a anunțat că este infectat cu coronavirus. Într-un mesaj pe Twitter, el a anunțat că și soția sa, Melania, a ieșit pozitivă în urma testării. Citește aici care este starea lor de sănătate.


ACTUALIZARE ORA 6.15. Președintele Trump a anunțat joi seara că el și prima-doamnă, Melania Trump, intră în carantină și vor aștepta rezultatele testului pentru COVID. Anunțul a fost făcut după ce în prealabil președintele a acordat un interviu pentru  Fox News.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Știrea inițială:

Hope Hicks a descoperit că este infectată cu SARS-CoV-2 după ce s-a întors din deplasarea cu președintele.

Hope Hicks s-a aflat, de asemenea, la bordul Marine One, elicopterul prezidențial, miercuri, când a decolat de la Casa Albă pentru a merge la baza militară Andrews. Ea a fost văzută urcându-se în elicopter alături de alți consilieri apropiați ai lui Donald Trump, între care Stephen Miller, Dan Scavino și Jared Kushner, ginerele prezidențial. Niciunul dintre ei nu purta mască, notează ABC News.

hope hick jared kushner si alti consilieri mergand spre Marine One profimedia-0560719165
De la stânga la dreapta: Nicholas Luna, Dan Scavino, Jared Kushner, Stephen Miller și Hope Hicks, toți colaboratori din cercul apropiat al președintelui Trump, se îndreaptă către elicopterul Marine One, miercuri 30 septembrie 2020 Foto: Profimedia

„Președintele privește cu toată seriozitatea aspectele ce țin de sănătatea și siguranța proprie și a tuturor celor cu care lucrează pentru el și pentru poporul american”, a comentat joi seară Judd Deere, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. El a dat asigurări că sunt luate toate măsurile recomandate de Centrul pentru Controlul Bolilor pentru a limita expunerea la coronavirus atât în Casa Albă, cât și în timpul deplasărilor președintelui.

Casa Albă a refuzat însă să spună dacă a fost testat și președintele, după ce Hope Hicks a aflat că are COVID. 

Hicks a fost una dintre colaboratoarele apropiate ale lui Trump încă din campania electorală din 2016. Ea l-a urmat pe Donald Trump la Casa Albă și a ajuns director de comunicare. A plecat în martie 2018 la Fox Corporation, tot ca director de comunicare, dar s-a întors la Casa Albă în februarie anul acesta, pentru a deveni consilier. Șeful ei direct este Jared Kushner, ginerele președintelui, care are rang de consilier principal. 

Hicks a fost aleasă de Donald Trump ca secretară de presă, în ianuarie 2015, când își începea campania electorală. Tânăra avea atunci doar 26 de ani. La acel moment tânăra lucrase cu Ivanka Trump ca ofițer de presă la Trump Corporation. 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri