Urgenţă de sănătate publică în New York. Autoritățile au emis ordin de vaccinare obligatorie

Data publicării:
new york oameni strada shutterstock_172931432
Foto: Shutterstock

Oraşul New York a declarat stare de urgenţă de sănătate publică şi a emis marţi un ordin pentru vaccinarea obligatorie în urma unei„creşteri accentuate” a numărului de cazuri de rujeolă, relatează DPA.

new york oameni strada shutterstock_361123289
Foto: Shutterstock

Ordinul de sănătate publică prevede că vaccinarea contra rujeolei devine obligatorie în cazul locuitorilor din zonele afectate din Brooklyn, iar persoanele care nu se vaccinează sunt pasibile de amendă, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă primarul Bill de Blasio.

În zona afectată din Williamsburg, Brooklyn, trăieşte o comunitate de evrei ortodocşi. Biroul primarului oraşului New York a precizat că aceste persoane au fost informate atât în limba engleză cât şi în idiş.

Începând din luna octombrie 2018 au fost înregistrate aproximativ 300 de cazuri de rujeolă. În 2017, au fost consemnate doar două cazuri de rujeolă.

Instituţia primarului a indicat că în mare parte vina pentru această situaţie aparţine campaniilor internaţionale care discreditează siguranţa vaccinării - aşa-numita mişcare anti-vaccinare, care a câştigat teren pe teritoriul Statelor Unite.

„Este crucial ca oamenii să înţeleagă faptul că vaccinul contra rujeolei funcţionează - este sigur, este eficient, este testat în timp”, a spus Blasio.

Edilul a avertizat de asemenea asupra pericolului reprezentat de practica abordată de unii dintre părinţi care îşi expun copiii la rujeolă în încercarea de a le oferi acestora imunitate în faţa acestei boli.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri