Următoarea dezbatere Trump-Biden, anulată. Președintele găzduiește azi un eveniment public la Casa Albă, iar joi face miting în Florida

Data publicării:
5 octombrie 2020. Revenit din spital, președintele Donald Trump iese pe balconul Casei Albe și își dă jos masca, știind că este filmat și fotografiat de presă
5 octombrie 2020. Revenit din spital, președintele Donald Trump iese pe balconul Casei Albe și își dă jos masca, știind că este filmat și fotografiat de presă Foto: Profimedia

A doua dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden, prevăzută iniţial joi, 15 octombrie, a fost anulată de comisia independentă însărcinată cu organizarea lor, a anunțat vineri aceastră comisie.

După ce preşedintele american s-a infectat cu noul coronavirus, comisia a propus ca această dezbatere, care urma să se ţină la Miami, în Florida, să fie organizată online, dar Donald Trump a refuzat categoric.

O altă dezbatere între cei doi candidaţi la Casa Albă este prevăzută la 22 octombrie. 

Primul eveniment cu public la Casa Albă

Între timp, Donald Trump va ţine sâmbătă la Casa Albă primul său eveniment cu public după testul pozitiv de COVID-19 de săptămâna trecută. Asta, deși nu au trecut două săptămâni de la îmbolnăvirea sa și teoretic Donald Trump mai poate fi contagios. În plus, nu a existat niciun anunț al Casei Albe în privința unui eventual test negativ al președintelui.

Preşedintele Statelor Unite se va exprima pe teme de securitate, sâmbătă, în cursul acestui eveniment ce va fi organizat afară și la care au fost invitate zeci de persoane. Donald Trump va vorbi de la balconul Casei Albe pentru a respecta regulile de distanţare fizică, iar participanților li se va lua temperatura și vor trebui să poarte măști.

Un alt eveniment găzduit de Casa Albă, tot în exterior, este considerat însă momentul care a dus la apariția unui focar de coronavirus la Casa Albă. Este vorba de nominalizarea judecătoarei pentru Curtea Supremă, Amy Coney Barrett, la sfârșitul lunii trecute. Fotografiile făcute cu această ocazie au arătat că participanții nu au respectat regulile de distanțare și purtare a măștii, s-au îmbrățișat și au socializat intens. Dr. Anthony Fauci, cea mai respectată voce din Statele Unite în materie de epidemii, a spus că fără îndoială acesta a fost un eveniment care a generat o răspândire masivă a coronavirusului („superspreader event”). Zeci de persoane, participanți și contacții lor apropiați, au fost depistate ulterior ca fiind infectate cu noul coronavirus, inclusiv în rândul personalului de la Casa Albă.

Donald Trump pleacă în campanie

Hotărât să arate că este refăcut complet și că a învins în timp record coronavirusul, președintele Donald Trump, aflat pe ultima sută a campaniei electorale, va ţine luni în Florida primul său miting electoral. Mitingul, care va avea loc în oraşul Sanford, se va ţine la 12 zile după anunţul testului său pozitiv.

De teamă că ar putea apărea mai slab în fața contracandidatului său, Donald Trump şi-a exprimat în repetate rânduri în convalescenţă nerăbdarea de a pleca din nou în campanie pentru alegerile de la 3 noiembrie. Medicul său personal a declarat că el îşi va putea relua activităţile publice „fără riscuri” chiar de sâmbătă, însă aceste decizii sunt îndelung criticate, contestate și stârnesc îngrijorare.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri