Sari la conținut

Vicepreședintele ales al SUA, huiduit la teatru. Reacția lui Donald Trump

Donald Trump este implicat într-un nou scandal, de data aceasta după ce a sărit în apărarea vicepreședintelui ales al SUA. Mike Pence a fost huiduit la un spectacol de pe Broadway, gest pe care magnatul l-a denunțat drept „îngrozitor”. Președintele ales al SUA a scris pe Twitter că actorii și producătorii Trupei Hamilton trebuie să îi ceară scuze lui Mike Pence pentru că au fost „nepoliticoși” cu un „om foarte bun”. 

GOP Presidential Candidate Donald Trump Campaigns In Des Moines, Iowa

DES MOINES, IA - AUGUST 5 : Republican Presidential Candidate Donald Trump and Vice Presidential candidate, Indiana Governor Mike Pence greet supporters at a rally at the Iowa Events Center in Des Moines, Iowa on Friday August, 5, 2016. (Photo by Steve Pope/Getty Images)

„Teatrul trebuie să fie întotdeauna un loc sigur şi special. Trupa Hamilton a fost foarte nepoliticoasă seara trecută cu un om foarte bun, Mike Pence. Cereţi-vă scuze!", a scris președintele ales al SUA, pe Facebook. 

După acest tweet au mai urmat două din partea lui Donald Trump în care a denunțat incidentul și a cerut, din nou, Trupei Hamilton să își ceară scuze. De asemenea, republicanul a ținut să precizeze că a auzit că atât producătorii cât și actorii din trupa de teatru sunt „mult supraapreciați”. 

Incidentul a avut loc vineri seara după terminarea spectacolului Hamilton, o comedie muzicală care pune accent pe diversitatea și contribuția imigranților la societatea americană.

Trupa i-a citit vicepreşedintelui ales o scrisoare în care cere Administraţiei Trump, care se va instala în ianuarie, să lucreze pentru toţi americanii, indiferent de rasă, religie sau orientare sexuală.

„Domnule vicepreşedinte ales Mike Pence, vă mulţumim că aţi venit alături de noi să vedeţi spectacolul «Hamilton - An American Musical». Noi reprezentăm acea Americă care este alarmată şi îngrozită de faptul că viitoarea administraţie a voastră nu ne va apăra, nu va apăra planeta, nici pe copiii noştri, nu va apăra drepturile noastre inalienabile. Sperăm că acest spectacol v-a inspirat pentru a susţine cu tărie valorile americane şi că veţi lucra în numele nostru, al tuturor”, a declarat pe scenă actorul Brandon Victor Dixon, interpretul unui rol principal din acest spectacol.

Însă, spectacolul a trebuit să fie întrerupt de mai multe ori din cauza huiduielilor și fluierăturilor celor din sală. Multe persoane, prezente la spectacol, deși nu simpatizează cu opiniile lui Mike Pence au declarat că nu ar fi trebuit să fie huiduit ci lăsat să urmărească piesa și să tragă niște învățăminte din ea. 

De asemenea, mulţi internauți au remarcat pe reţelele de socializare ironia situaţiei. Mike Pence, un opozant declarat al drepturilor gay, a mers pe Broadway pentru a asista la un spectacol despre unul dintre fondatorii naţiunii americane, în care există multe roluri de homosexuali, imigranţi, revoluţionari şi persoane de culoare, scrie News.ro.

În luna iunie, „Hamilton”, un musical hip-hop devenit un veritabil fenomen cultural în Statele Unite, inspirat din viaţa şi cariera politicianului Alexander Hamilton, unul dintre fondatorii naţiunii americane, a câştigat 11 premii Tony, cele mai importante distincţii de pe Broadway.