Victimă a atacurilor teroriste din 11 septembrie, identificată după 16 ani

Data publicării:
s-e074cb3a21d5d8d0cc817b47369e36f3bd4e46cd

O victimă a atacului terorist din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, din New York, a fost identificată după aproape 16 ani, au anunţat luni autorităţile, citate de News.ro.

Victima, un bărbat, este a 1.641-a persoană identificată, însă alţi 1.112 oameni care şi-au pierdut viaţa rămân încă neidentificaţi, la 16 ani după atac.

Identitatea sa – stabilită pe baza probelor ADN – nu a fost făcută publică, la cererea familiei.

Înainte de anunţul de luni, au trecut peste doi ani de la identificarea ultimei victime – în martie 2015.

Atacurile din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, au schimbat pentru totdeauna modul în care lumea priveşte terorismul şi securitatea.

Nouăsprezece bărbaţi au deturnat patru avioane comerciale americane şi le-au prăbuşit în Turnurile Gemene ale World Trade Center (New York), în clădirea Pentagonului (Washington) şi pe un câmp din Shanksville (Pennsylvania).

Atacurile s-au soldat cu 2.753 de morţi - cel mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Bilanţul l-a depăşit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941, soldat cu 2.403 de morţi în rândul americanilor. Peste 6.000 de oameni au fost răniţi în atentatele din 11 septembrie.

Gruparea teroristă al-Qaida a coordonat şi a revendicat atacurile. Anterior, liderul grupării teroriste Osama ben Laden declarase jihad împotriva Statelor Unite, ceea ce a fost perceput drept principalul factor motivant pentru atentatori.

Atacurile au intensificat lupta împotriva terorismului, nu numai în Statele Unite, ci în toată lumea. Administraţia SUA a creat Departamentul pentru Securitate Internă, care coordonează eforturile între agenţiile de informaţii. În plus, aeroporturile au sporit măsurile de verificare a pasagerilor, iar cooperarea dintre state în domeniul strângerii de informaţii a fost consolidată.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri