Victorie a justiției americane în fața președintelui Trump

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Swears In Senior Staff At White House
WASHINGTON, DC - JANUARY 22: U.S. President Donald Trump walks out during a swearing in ceremony of White House senior staff in the East Room of the White House on January 22, 2017 in Washington, DC. Trump today mocked protesters who gathered for large demonstrations across the U.S. and the world on Saturday to signal discontent with his leadership, but later offered a more conciliatory tone, saying he recognized such marches as a "hallmark of our democracy." (Photo by Andrew Harrer-Pool/Getty Images)

Decretul antiimigraţie dat de Donald Trump rămâne suspendat, a decis justiţia americană.

Un tribunal federal din San Francisco a argumentat, într-o motivare de 29 de pagini, că ordinul dat de liderul de la Casa Albă restrânge dreptul la circulaţie, fără a respecta paşii ceruţi de Constituţie, relatează Digi24.

În plus, administraţia americană nu a oferit dovezi că un cetăţean al uneia dintre cele șapte ţări majoritar musulmane vizate de ordin a comis un atentat în Statele Unite, au afirmat judecătorii.

Donald Trump a reacţionat imediat. Președintele american a spus că va continua lupta în justiţie pentru controversatul decret antiimigraţie.

Este o decizie politică şi ne vom vedea la tribunal. Abia aştept. Avem o situaţie în care securitatea ţării noastre este în joc. Este o situaţie foarte, foarte serioasă şi aşteptăm să-i vedem la tribunal”, a spus Donald Trump, preşedintele SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri