VIDEO | Avion de pasageri furat și prăbușit intenționat. FBI face anchetă

Data publicării:
avion2

FBI a început o investigaţie pentru a stabili cum a fost posibil incidentul incredibil de ieri de pe aeroportul internaţional din Seattle! Un angajat a reuşit să fure şi să decoleze cu un avion comercial, care din fericire nu avea pasageri la bord.

După aproximativ o oră de cascadorii în aer, aeronava s-a prăbuşit pe o insulă, fără să facă alte victime în afară de bărbatul aflat la manşă. Anchetatorii încearcă să afle cum de a existat o astfel de breşă de securitate.

Un mecanic în vârstă de 29 de ani, angajat al aeroportului internaţional din Seattle, este cel care a furat un avion comercial al Alaska Airlines. Bărbatul a reuşit să decoleze şi timp de aproape o oră a efectuat tot felul de cascadorii prin aer. Nu a putut fi înduplecat de către controlorii de trafic să aducă aeronava la sol.

Conversație turn de control - pilot:
- În regulă, Rich, aici este căpitanul Bill. Felicitări, ai reuşit! Acum, haide să încercăm să aducem avionul în siguranţă la sol fără să rănim pe cineva.
- La naiba, nu ştiu, omule, nu ştiu, nu vreau asta.

Două avioane F-15 ale forţelor aeriene americane au fost trimise să urmărească aparatul. Acesta s-a prăbuşit în cele din urmă pe o inusulă, aflată la aproximativ 50 de kilometri de aeroportul din Seattle. Avioanele militare care au încercat să intercepteze aeronava furată nu au avut nicio legătură cu prăbuşirea acesteia.

Autorităţile au exclus de la început ipoteza unui act terorist.

Paul Pastor, şeful poliţiei din Pierce: Nu există niciun indiciu că a fost o tentativă de atac. Cineva a luat un avion fără permisiune, l-a pilotat. Persoana respectivă avea suficiente cunoştinţe ca să poată manevra aparatul. Majoritatea teroriştilor nu fac acrobaţii deasupra apei, nu există indicii că ar fi fost un atac terorist.

Traficul pe aeroportul internaţional din Seattle a fost blocat timp de mai multe ore din cauza incidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri