VIDEO | Boeing a testat un vehicul zburător cu care poate revoluţiona transporturile urbane

Data publicării:
boeing vehicul aerian

Boeing a anunţat miercuri că a efectuat zborul inaugural al unui prototip de vehicul zburător, un pas mic dar semnificativ în eforturile celui mai mare producător de avioane din lume de a revoluţiona transporturile urbane şi serviciile de livrare a coletelor, transmite Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Boeing concurează cu veşnicul său rival Airbus şi cu multe alte firme pentru introducerea unor vehicule zburătoare autonome capabile să decoleze şi să aterizeze vertical.

Investiţiile, alimentate de progresele realizate de tehnologia autonomă şi de frustrarea provocată de traficul rutier aglomerat, ar putea schimba faţa industriei aerospaţiale în următorul deceniu.

Avionul Boeing, lung de 9 metri, care este în parte elicopter, în parte dronă şi în parte avion cu aripi fixe, s-a ridicat marţi la o înălţime mică faţă de sol şi a aterizat după mai puţin de un minut, pe un aeroport din Manassas, Virginia, a anunţat Boeing.

„Aşa arată o revoluţie şi asta datorită autonomiei”, a spus John Langford, preşedinte şi director general al filialei Aurora Flight Sciences a Boeing.

Între dificultăţile majore care trebuie depăşite de proiectul Boeing se numără rezolvarea numeroaselor probleme legate de siguranţă şi de reglementări.

Boeing colaborează cu startup-ul SparkCognition şi Administraţia Federală pentru Aviaţie A Statelor Unite, pentru a dezvolta un sistem de management al traficului pentru autostrăzi tridimensionale, precum şi la un cadru de reglementări care să permită zborul în siguranţă a unui număr mare de vehicule printre clădiri, potrivit companiei.

Grupul a cumpărat Aurora Flight Sciences din Manassas anul trecut, pentru accelerarea dezvoltării unei flote de vehicule zburătoare autonome. Boeing colaborează prin intermediul Aurora cu Uber Technologie, pentru serviciul UberAIR, care va oferi curse aeriene comandate prin smartphone-uri, începând din 2023.

Boeing intenţionează să ajungă la o autonomie de 50 de mile cu două variante de vehicule zburătoare capabile să transporte doi-patru pasageri fiecare. În acest an urmează să aibă loc teste cu o versiune de vehicul destinată transporturilor de colete, care poate ridica încărcături de până la 226,8 kilograme.

Între concurenţi se află Airbus, care a anunţat că a efectuat deja numeroase teste de zbor ale unui vehicul zburător, şi până la Volocopter, care a testat taxiuri drone, asemănătoare unui elicopter mic cu 18 rotoare, şi AeroMobil, un concept de limuzină care poate fi transformată într-u avion cu aripi fixe.

Vertical Aerospace, care a efectuat anul trecut un test de zbor, intenţioneză să ofere în următorii ani zboruri intra-orăşeneşti cu un avion pilotat capabil să transporte mai mulţi pasageri.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri