VIDEO. Casa Albă revocă acreditarea de presă a unui jurnalist de la CNN pentru întrebările dificile

Data publicării:
President Trump Holds News Conference Day After Midterm Elections
Foto: Guliver/GettyImages

Casa Albă a retras acreditarea de presă a jurnalistului CNN Jim Acosta, la câteva ore după un schimb dur de replici cu Trump la o conferinţă de presă, scrie The Guardian.

President Trump Holds News Conference Day After Midterm Elections
Foto: Guliver/GettyImages

La conferinţa de presă de miercuri, Jim Acosta a încercat să abordeze subiectul caravanei de migranţi care se îndreaptă spre SUA prin Mexic. Când Trump a încercat să evite subiectul, Acosta a refuzat să renunţe la microfon şi i-a pus o nouă întrebare lui Trump, legată de ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile americane. O femeie din staff-ul Casei Albe a încercat atunci să îi ia microfonul din mână, dar Acosta nu a renunţat la el, spunând „Scuzaţi-mă, doamnă”.

Donald Trump l-a numit apoi pe reporter „o persoană teribilă, nepoliticoasă”.

Câteva ore mai târziu, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a afirmat într-un comunicat: „Preşedintele Trump crede într-o presă liberă şi se aşteaptă şi salută întrebările dificile . Totuşi, nu vom tolera niciodată ca un reporter să îşi pună mâinile pe o femeie tânără care doar îşi face meseria. Acest comportament este total inacceptabil. De asemenea, este o lipsă de respect faţă de colegii săi să nu îi lase să aibă şansa să pună şi ei întrebări... Drept urmare, Casa Albă suspendă acreditarea reporterului implicat în incident”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un comunicat, CNN l-a apărat pe Acosta: „Casa Albă a anunţat în seara aceasta că i-a retras acreditarea de presă a corespondentului CNN la Casa Albă, Jim Acosta. Această decizie a fost luată ca răspuns la întrebările sale dificile de la conferinţa de presă de astăzi. Secretarul de presă Sarah Sanders a minţit. Ea a venit cu acuzaţii false şi a făcut referire la un incident care nu a avut loc. Această decizie fără precedent este o ameninţare la democraţie şi ţara noastră merită ceva mai bun. Jim Acosta are susţinerea noastră totală”.

Jim Acosta a afirmat la CNN Tonight că şi-a dat seama că există o problemă în momentul în care securitatea l-a oprit din a intra în Casa Albă. A fost experienţă „destul de suprarealistă”, să îi fie interzis să îşi facă treaba pentru că a încercat să pună o întrebare preşedintelui, a declarat el.

Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă a emis un comunicat în care condamnă „decizia administraţiei Trump de a se folosi de Serviciile Secrete ale SUA ca un instrument pentru a pedepsi un reporter cu care are o relaţie dificilă”.

În comunicat, în care se cere Casei Albe să îşi schimbe decizia „slabă şi greşită”, se adăugă: „Revocarea accesului la Casa Albă este o reacţie disproporţionată pentru presupusa greşeală şi este inacceptabilă”. „Încurajăm pe oricine are îndoieli cu privire la faptul că această reacţie a fost disproporţionată să se uite la videoclipurile de astăzi”, se arată în comunicat.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri