VIDEO. Câți americani sunt în stare să indice Coreea de Nord pe hartă

Data actualizării: Data publicării:
sua2

După un experiment care a arătat că doar 36% dintre americani știu unde se află Coreea de Nord pe hartă și un studiu conform căruia 75% dintre americani cred că programul nuclear al regimului de la Phenian reprezintă o amenințare directă la adresa Statelor Unite, emisiunea Jimmy Kimmel Live! a testat rezultatele.

Jurnaliștii emisiunii au ieșit pe Bulevardul Hollywood și i-au întrebat pe trecători dacă SUA ar trebui să ia măsuri militare împotriva Coreei de Nord, apoi i-au rugat să le arate pe hartă unde se află țara. Dacă unii au indicat estul Canadei sau Orientul Mijlociu, alții au indicat nordul Europei, China sau Australia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un experiment condus în luna aprilie de Kyle Dropp, jurnalist al portalului de știri Morning Consult, la cererea The New York Times, a arătat că americanii care au reușit să indice unde se află Coreea de Nord pe harta lumi preferă măsurile diplomatice în favoarea celor militare și consideră că o agresiune a SUA asupra regimului de la Phenian nu ar fi calea potrivită. Aceștia sunt în favoarea impunerii sancțiunilor economice asupra Coreei de Nord, pentru creșterea presiunilor asupra Chinei, dar și în favoarea contracarării atacurilor cibernetice ale hackerilor nord-coreeni.

În schimb, persoanele care nu au fost în stare să găsească pe hartă Coreea de Nord sau au indicat o altă țară sunt în favoarea acțiunilor militare sau atacurilor aeriene asupra statului condus de Kim Jong-un.

Experiementul a arătat și că educația a fost factorul decisiv în succesul cu care participanții au reușit să identifice Coreea de Nord pe hartă: majoritatea au studii postliceale. De asemenea, cei cu vârste de peste 65 de ani au reușit să identifice Coreea de Nord pe hartă în proporție de 48%. S-au descurcat bine și cei cu vârste între 18-29 de ani (37%), în timp ce doar 25% dintre persoanele cu vârste între 45 și 54 de ani au găsit țara pe hartă. În funcție de gen, 45% dintre bărbați au știut unde se află Coreea de Nord, în timp ce doar 27% dintre femei au dat răspunsul corect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri