VIDEO. Cine este prima persoană care a fost vaccinată anti-COVID în SUA

Data actualizării: Data publicării:
vaccin anti-covid de la Pfizer
Vaccin împotriva COVID-19. Foto: Guliver/GettyImages

Campania de vaccinare anti-COVID a început, luni, în Statele Unite, iar o asistentă din New York este prima persoană care a primit vaccinul Pfizer-BioNTech

Sandra Lindsay, soră medicală la ATI în Centrul Medical Evreiesc Long Island, a devenit primul cetățean american care a primit vaccinul de care se leagă speranțele omenirii de a pune capăt pandemiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Statele Unite au peste 16 milioane de cetățeni care s-au îmbolnăvit de COVID, iar aproape 300.000 dintre aceștia au murit, fiind țara cu cel mai grav bilanț în pandemie.

Casa Albă anunțase că principalii membri ai administrației Trump urmează să fie printre primele persoane vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech, aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente americană duminică, dar ulterior președintele în funcție al Statelor Unite, Donald Trump, a anulat planul prin care oficialii de la Casa Albă urmau să fie vaccinați împotriva Covid-19 cu prioritate. Donald Trump a spus că a cerut o „ajustare” a planului. Nu este clar de ce a luat președintele american această decizie, însă un potențial motiv ar putea fi criticile lansate pe rețele sociale.

Citiți și: Primul britanic vaccinat împotriva COVID-19 este o femeie de 90 de ani: Este „un privilegiu”

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri