Sari la conținut

VIDEO. Donald Trump i-a întâmpinat pe prizonierii eliberaţi din Coreea de Nord

Trei cetăţeni americani care au fost eliberaţi de Coreea de Nord au ajuns acasă, în Statele Unite. Ei au aterizat la baza militară Andrews de lângă Washington, unde au fost întâmpinaţi personal de preşedintele Donald Trump.

Cei trei cetăţeni americani fuseseră arestaţi pentru activităţi împotriva statului comunist şi trimişi în lagăr. Prizonierii au plecat din Coreea de Nord cu Mike Pompeo, actualul secretar de Stat şi fostul director CIA. Acesta a făcut o vizită-fulger la Phenian, a doua în ultima lună şi, de asemenea, a doua astfel de vizită pentru un Secretar de Stat american în exerciţiu.

Pe lângă recuperarea celor trei cetăţeni americani, Mike Pompeo a stabilit cu Kim Jong-un locul şi data întâlnirii dictatorului cu Donald Trump.

Donald Trump, preşedintele SUA: Vreau să-i mulţumesc lui Kim Jong-un pentru că s-a purtat excelent cu aceşti trei oameni incredibili, sunt cu adevărat incredibili. Faptul că am reuşit să-i scoatem atât de repede este un tribut minunat pentru multe naţiuni şi pentru procesul care are loc în aceste momente. Este o noapte specială pentru aceşti trei oameni minunaţi, felicitări că v-aţi întors acasă!

Pe aceeași temă