VIDEO | Jurământ cu arma în mână, într-o biserică din SUA

Data actualizării: Data publicării:
arme

Val de revoltă în Statele Unite, unde membrii unei secte şi-au reînnoit jurămintele de credinţă faţă de familie cu mitraliera în mână. Altfel nu putem să ne apărăm copii, spun ei. Chiar şi preşedintele Trump, care nu vedea cu ochi buni un regulament mai aspru la eliberarea armelor, a cedat în faţa acestei dovezi de extremism periculos.

S-a întâmplat într-un lăcaş de cult care aparţine Bisericii Unificării din Pennsylvania, o mişcare religioasă fondată în 1954.

Conducerea bisericii spune că slujba fusese planificată cu mult înaintea atacului armat de la o şcoală din Florida, soldat cu 17 morţi. Prin urmare, nu putea fi amânată.

În mijlocul disputei privind înarmarea, Donald Trump cere Congresului o reformă în acest domeniu.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: „Sunt un mare fan al asociaţiei (asociația posesorilor de arme, NRA - n.r.) , sunt oameni minunaţi, patrioţi, iubesc această ţară. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fim de acord în orice privinţă. Nu are nicio logică să aştepţi până la 21 de ani ca să îţi cumperi un pistol, dar să îţi poţi cumpăra o astfel de armă semi-automată la 18 ani”.

Pentru evitarea unor masacre precum cel din Florida, Trump îşi doreşte extinderea verificărilor pentru cei care vor să cumpere arme, înarmarea profesorilor şi creşterea vârstei minime la care se poate cumpăra o armă de la 18, la 21 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri