VIDEO. Președintele american i-a grațiat pe Porumb și Știulete, în ceremonia anuală de Ziua Recunoştinţei

Data actualizării: Data publicării:
curcanul porumb este gratiat de donald trump, alaturi de melania
Donald Trump, alături de Melania, îl grațiază pe curcanul „Porumb”. Foto: GettyImages

Conform tradiției, președintele Statelor Unite a salvat de la moarte de curcani, înainte de Ziua Recunoștinței, una dintre cele mai importante sărbători ale americanilor.

Corn, al cărui nume se traduce Porumb, a fost iertat de soarta obișnuită a curcanilor în această perioadă. Împreună cu el va scăpa și fratele său Cob (Știulete), chiar dacă nu a fost grațiat oficial. Nu vor fi sacrificați și băgați la cuptor, ci își vor petrece restul vieților într-o fermă specială.

La ceremonia din grădina de trandafiri a Casei Albe, Donald Trump le-a mulțumit celor care sunt în prima linie în lupta cu pandemia de COVID și a spus că un vaccin ar putea fi disponibil chiar de săptămâna viitoare.

Au mai fost prezenţi la eveniment prima doamnă Melania Trump, fiica preşedintelui, Ivanka, şi soţul acesteia, Jared Kushner.

Donald Trump: „Anul acesta, de Ziua Recunoștinței, ne extindem gratitudinea și față de medici, infirmieri, lucrătorii sanitari și oamenii de știință care luptă cu virusul din China. Le mulțumim pentru vaccinurile și tratamentele care vor pune punct în curând pandemiei. Este un sentiment extraordinar să știi că le vom avea probabil chiar de săptămâna viitoare sau curând după aceea... Acum este momentul pentru invitatul nostru de onoare. A așteptat acest moment. Aduceți-l aici. Priviți ce pasăre frumoasă! Și norocoasă! O pasăre norocoasă!”

Reporter: Pe cine veți mai grația înainte să vă încheiați mandatul?

Reporter: Pregătiți o grațiere și pentru dumneavoastră?

Reporter: Îl veți invita pe președintele ales Biden?

Întrebările jurnaliștilor au venit în contextul în care presa americană a relatat că preşedintele în exercițiu Donald Trump intenţionează să-l graţieze pe fostul său consilier în probleme de securitate naţională, Michael Flynn. Fostul general de armată a pledat vinovat în 2017 pentru că a minţit FBI cu privire la contactele sale cu ambasadorul Rusiei la Washington. El a fost consilierul lui Trump doar câteva săptămni, până a izbucnit scandalul întâlnirii cu diplomatul rus.

Tradiţia anuală a graţierii unui curcan cu ocazia sărbătoririi Zilei Recunoştinţei a început, se pare, în perioada în care Abraham Lincoln era preşedinte, în anii 1860.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri